Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Od danas granični prijelaz Gola zatvoren za promet

Mađarska će uvesti mjere granične kontrole na svim unutarnjim kopnenim i zračnim granicama u roku od 30 dana, počevši od 1. rujna

- Oglas -

Mađarska Vlada usvojila je nove mjere kao odgovor na trenutno pogoršanu situaciju vezano uz koronavirus.

Od 1. rujna 2020. stranim državljanima nije dopušten ulazak u Mađarsku.

Osobe pod sljedećim kategorijama bit će izuzete od spomenutih ograničenja: putnici u teretnom prometu, službeni posjet, poslovna putovanja, putovanja na temelju posebnog zahtjeva, prekogranični radnici (zona 30 km), sportaši koji sudjeluju u sportskim događajima i putnici u tranzitu.

- Oglas -

Osobe prema kojima će se postupati kao s mađarskim državljanima: osobama kojima je odobren stalni boravak u Mađarskoj i članovima njihovih obitelji, te osobama koje imaju valjanu dozvolu boravka koju je izdalo policijsko tijelo za strance kojima se dopušta boravak u Mađarskoj u trajanju dužem od 90 dana (viza tipa D je jednakovrijedna).

Mađarska će u skladu s člankom 25. stavkom 1. Uredbe (EU) 2016/399 Europskog parlamenta i Vijeća od 9. ožujka 2016. o Zakoniku Unije o pravilima kojima se uređuje kretanje osoba preko granica (Zakonik o schengenskim granicama), uvesti mjere granične kontrole na svim unutarnjim kopnenim i zračnim granicama u roku od 30 dana, počevši od 1. rujna.

Prema Hrvatskoj bit će otvoreni granični prijelazi:

Udvar – Duboševica (otvoren 00-24)
Barcs – Terezino Polje (otvoren 00-24)
Letenye – Goričan (otvoren 00-24)

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti