Utorak, 24. svibnja 2022.

Od danas se možete prijaviti na cijepljenje protiv koronavirusa i preko interneta

Građanima s kroničnim bolestima preporučuje se da se najprije prijave preko svojih liječnika obiteljske medicine

Preporučujemo

U ponedjeljak, 1. ožujka, pokrenut je sustav prijavljivanja građana zainteresiranih za cijepljenje protiv Covid-19.

Osim prijava liječnicima obiteljske medicine, građanima je dostupna prijava preko cijepise.zdravlje.hr ili pozivom na besplatan broj 0800 0011 radnim danom od 8 do 20 sati, gdje će prijave biti zaprimljene i zabilježene u središnjem evidencijskom sustavu.

Kao i do sada, građanima s kroničnim bolestima preporučuje se da se najprije prijave preko svojih liječnika obiteljske medicine, koji će potvrditi njihovo zdravstveno stanje i odrediti prioritetno mjesto na listi cijepljenja.

“Nepokretne ili teže pokretne osobe također se prijavljuju za cijepljenje svom liječniku obiteljske medicine, koji će organizirati cijepljenje prilikom kućnog posjeta ili s pomoću mobilnih timova, dok će za osobe smještene kod pružatelja usluge smještaja ili u specijalnim bolnicama cijepljenje biti organizirano u tim ustanovama kao i do sada”, istaknuli su iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Nakon zaprimanja prijave, građani će obavijest o mjestu i terminu cijepljenja primiti na svoju e-adresu, SMS porukom ili telefonski, ovisno o odabiru prilikom prijave.

Osobe od 65 godina i više imaju prednost pred osobama mlađe životne dobi, a cijepljenje se provodi u ordinacijama obiteljske medicine, osobito za kronične bolesnike, u Županijskim zavodima za javno zdravstvo i na punktovima za masovno cijepljenje.

Ovisno o dostupnim količinama cjepiva, sustav će se nadograđivati i prilagođavati potrebama građana i zdravstvenih djelatnika.

Više informacija možete pročitati ovdje.

- Advertisement -

Najnovije objave