Srijeda, 21. veljače 2024.

Od gripe u Hrvatskoj ove sezone oboljelo gotovo 60.000 ljudi

S obzirom na veličinu stanovništva, najveće stope oboljelih zabilježene su na području Požeško slavonske i Dubrovačko neretvanske županije. Pri vrhu su i Krapinsko-zagorska i  Varaždinska županija te Grad Zagreb, a na samom dnu Međimurska i Koprivničko-križevačka županija

- Oglas -

U Hrvatskoj je, zaključno s nedjeljom, 5. travnja, službeno registrirano ukupno 59.545 oboljelih od gripe, od kojih je 121 prijavljeno tijekom 14. tjedna 2020. godine, no valja napomenuti da izvještaji za Osječko-baranjsku i Splitsko-dalmatinsku županiju nisu zaprimljeni unutar izvještanog razdoblja.

“Ovaj daljnji pad novooboljelih od gripe ukazuje da se nalazimo u završnoj fazi epidemije gripe u ovoj sezoni”, priopćili su iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

S obzirom na veličinu stanovništva, najveće stope oboljelih zabilježene su na području Požeško slavonske i Dubrovačko neretvanske županije. Pri vrhu su i Krapinsko-zagorska i  Varaždinska županija te Grad Zagreb, a na samom dnu Međimurska i Koprivničko-križevačka županija.

- Oglas -

Među pristiglim prijavama gripe, stopa incidencije je uobičajeno najveća u djece predškolske dobi.

Prema podacima od prije 10 dana, u Hrvatskoj je ove godine od gripe umrlo 25 osoba.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti