Petak, 27. svibnja 2022.

Od njih se može učiti: Međimurje treća najposjećenija kontinentalna destinacija tijekom blagdana

Najposjećenije destinacije su Sveti Martin na Muri i grad Čakovec, a porastu broja turista zasigurno je doprinijelo otvaranje novih turističkih atrakcija, poput Matulovog grunta, Ekomuzeja Međimurje malo, Skelarske hiže i muzeja nematerijalne baštine Riznice Međimurja

Preporučujemo

Međimurska županija, najuspješnija destinacija kontinentalnog turizma, tijekom ovogodišnjih božićnih i novogodišnjih blagdana ostvarila je više dolazaka i noćenja u odnosu na prošlu godinu.

Broj je veći i kad se usporedi s pretpandemijskim razdobljem, te je Međimurje treća najposjećenija kontinentalna destinacija proteklih blagdana, ističe se na stranicama Međimurske županije.

Prema prvim podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu, u Međimurskoj županiji je tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, odnosno u razdoblju od 24. prosinca 2021. do 6. siječnja 2022. godine ostvareno 3719 dolazaka, dok je u istom razdoblju prošle godine ostvareno 972 dolazaka. Tijekom blagdana ostvareno je 8477 noćenja dok je u istom razdoblju prošle godine ostvareno 2432 noćenja, što predstavlja rast od 283% u dolascima i 250% u noćenjima.

Kad se ovi rezultati usporede s onima ostvarenima u istom razdoblju 2019./2020. godine, odnosno u pretpandemijskom razdoblju, kada je Međimurska županija ostvarila 2476 dolazaka i 6084 noćenja, vidljivo je da se bilježi rast od 50% u dolascima i 40% u noćenjima.

Najposjećenije destinacije su Sveti Martin na Muri i grad Čakovec, a porastu broja turista zasigurno je doprinijelo otvaranje novih turističkih atrakcija, poput Matulovog grunta, Ekomuzeja Međimurje malo, Skelarske hiže i muzeja nematerijalne baštine Riznice Međimurja u obnovljenoj fortifikaciji Starog grada Zrinskih, projekta vrijednog više od 40 milijuna kuna kojim je Međimurje dobilo jedinstven kulturni i turističkih sadržaj.

Iznimno zadovoljan ostvarenim rezultatima je direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, a u 2022. godini mnogo je planova za poboljšanje turističkih sadržaja.

– Nastavljamo s obnovom Starog grada Zrinskih, u planu je obnova dvorca Feštetić u Pribislavcu, gradnja interpretacijskih centara u Donjem Vidovcu, Štrigovi, Goričanu i Murskom Središću te očekujemo završetak radova Vidikovca na Mađerkinom bregu – istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Potvrda dobrog rada su i četiri turističke nagrade „Simply the best“ koje su tijekom studenog prošle godine dodijeljene TZ MŽ za projekt „Hop-on Hop-off Međimurje bus u pokretu“, za inventivnost i kvalitetu kampanje „Međimurje daje više“, za projekt Ekomuzej Međimurje malo i direktoru Turističke zajednice MŽ Rudiju Gruli za dugogodišnji rad u turizmu, iskazanu kreativnost i ostvarenu suradnju s lokalnom zajednicom na razvoju novih turističkih sadržaja.

Hrvatska je tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, u odnosu na isto razdoblje 2020./2021. godine, ostvarila porast od 306 posto u dolascima i 190 posto u noćenjima te 73% dolazaka i 76% noćenja u odnosu na rezultate iz pretpandemijskog razdoblja. Međimurska županija treća je na kontinentu po ostvarenim noćenjima, nakon Zagreba i Krapinsko-zagorske županije čime se nastavlja višegodišnji trend rasta turističkih pokazatelja.

- Advertisement -

Najnovije objave