Četvrtak, 29. veljače 2024.

Od travnja značajno povećanje cijene plina, oglasio se i premijer Plenković

I s novom cijenom opskrbljivači plinom u Hrvatskoj imat će velike gubitke koji bi mogli iznositi na stotine milijuna kuna, pa su od Vlade zatražili pomoć

- Oglas -

Regulirana cijena plina za kućanstva od 1. travnja mogla bi biti veća za oko 130 posto u odnosu na dosadašnju. To bi krajnjim kupcima, odnosno građanima, povećalo račune za 60 do 80 posto.

I s novom cijenom opskrbljivači plinom u Hrvatskoj imat će velike gubitke koji bi mogli iznositi na stotine milijuna kuna, pa su od Vlade zatražili pomoć, piše Jutarnji list.

Mnogi opskrbljivači plinom u zadnje vrijeme na tržištu kupuju plin za 70 do 80 eura po megavatsatu, dok se regulirana cijena po kojoj smiju prodavati kućanstvima kreće oko 20-ak eura.

- Oglas -

Premijer Andrej Plenković istaknuo je da će Vlada i svi njezini resori raditi na tome da ne dođe do značajnijeg udara na standard građana zbog rasta cijena energenata, izvijestila je Hina.

Ministar rada Josip Aladrović izjavio je da će Vlada, bude li potrebno, reagirati u vezi poskupljenja energenata i vidjeti što treba učiniti odmah, a što na temelju praćenja trendova, odnosno je li rast cijena kratkotrajan ili je rezultat poremećaja na tržištu.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti