Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Odabrani finalisti i finalistice Nagrade Fran Galović

Autor koji dobije ukupno najviše glasova čitatelja dobiva jedan glas u konačnom glasovanju za dobitnika nagrade, u kojem sudjeluju i tri člana povjerenstva

- Oglas -

Odabrano je 10 finalista i finalistica za nagradu, a za dobitnika/dobitnicu osim u knjižnicama može se glasovati i preko interneta.

Povjerenstvo je za dodjelu Nagrade Fran Galović za 2020., od 63 knjige pristigle na natječaj odabralo 10 finalista i finalistica, a radi se o vrhunskim pjesničkim i proznim djelima koja na različite načine problematiziraju pitanje zavičaja i/ili identiteta, što je tematsko područje nagrade.

1. Gordana Crnković, Lake šutnje
2. Mihaela Gašpar, Nemirnica
3. Ena Katarina Haler, Nadohvat
4. Ivica Ivanišević, Kuća
5. Andrijana Kos Lajtman, Stepenice za Stojanku K.
6. Ivan Lovrenović, Putovi su, snovi li su
7. Franjo Nagulov, Zemlja zalazećeg sunca
8. Evelina Rudan, Smiljko i ja si mahnemo
9. Karmela Špoljarić, Rašomon
10. Drago Štambuk, Angjeo s bakljom, Atahualpa

- Oglas -

U odabiru pobjednika prosudbenom povjerenstvu za dodjelu nagrade, kao i prošlih nekoliko godina, pomoći će čitatelji svojim glasovanjem za najbolju knjigu u knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu, Ludbregu i Virju.

Osim u knjižnicama, čitatelji mogu glasovati i preko interneta na: https://s.surveyplanet.com/g9ZTl44K-x

Glasovanje traje od 11. rujna do 11. listopada, a svi glasači ulaze u konkurenciju za dobivanje nagrade, knjige kandidata za nagradu.

Autor koji dobije ukupno najviše glasova čitatelja dobiva jedan glas u konačnom glasovanju za dobitnika nagrade, u kojem sudjeluju i tri člana povjerenstva, koji svaki imaju po jedan glas.

Povjerenstvo djeluje u sastavu Julijana Matanović, predsjednik Mario Kolar i Matija Ivačić.

- Oglas -

Dobitnik/dobitnica Nagrade Fran Galović 2020. bit će proglašen/a na zatvaranju 27. Galovićeve jeseni 24. listopada u Koprivnici.

Sve informacije možete pratiti na www.galoviceva-jesen.eu.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti