Nedjelja, 4. lipnja 2023.

Odazovite se akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Rasinji

Svojim humanim činom spasite nečiji život

Mještani s područja općine Rasinja obavještavaju se da će se u petak, 17. rujna, u društvenom domu u Rasinji održati druga godišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, i to između 9 i 11.30 sati.

Osobe koje su preboljele COVID-19 mogu pristupiti darivanju krvi protekom 28 dana od oporavka, odnosno prestanka simptoma. Također, osobe koje su primile cjepivo mogu pristupiti darivanju prema sljedećim kriterijima:

  1. Ako su cjepiva bazirana na mRNA tehnologiji (Pfizer/BioNTech, Moderna, CureVac) ili ako su cjepiva bazirana na adenovirusno vektorskoj tehnologiji (AstraZeneca/Oxford, Johnson&Johnson/Jansen,Sputnik V) – odgoda darivanja 48 sati nakon cijepljenja zbog moguće pojave lokalnih simptoma na mjestu primjene cjepiva (bol, crvenilo, svrbež, otok). Odgoda darivanja za sedam dana od prestanka simptoma u slučaju nuspojava na cjepivo (umor, glavobolja, bolovi u mišićima, zimica, bolovi u zglobovima, povišena tjelesna temperatura, mučnina, limfadenopatija)
  2. Ako se osoba cijepila atenuiranim cjepivom (kineska cjepiva Sinopharm i Sinovac) – odgoda darivanja 14 dana nakon cijepljenja
  3. Ako osobe ne znaju kojim su cjepivom cijepljenje – odgoda darivanja 14 dana nakon cijepljenja

“Pozivamo naše darivatelje da se pridruže akciji i daruju dragocjenu tekućinu. Pozivamo i one koji do sada nisu darivali krv. Svojim humanim činom spasite nečiji život”, istaknula je Marina Kovaček, predsjednica Društva Crvenog križa Općine Rasinja.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti