Četvrtak, 8. lipnja 2023.

ODJEK III U koprivničkim školama zaposlene su 62 osobe i time je pružena podrška za 44 učenika s teškoćama u razvoju

Projekt je bio vrijedan 6,3 milijuna kuna, od kojih je iz Europskog socijalnog fonda došlo nešto više od 5,3 milijuna kuna

Zahvaljujući projektu Odjek III u protekle četiri godine 44 učenika s teškoćama u razvoju imala su svog pomoćnika u nastavi. Cilj je ovoga projekta odgovoriti na problem nejednakih obrazovnih mogućnosti s kojim se suočavaju učenici s teškoćama u razvoju te im kroz osiguravanje pomoćnika u nastavi omogućiti bolje i kvalitetnije obrazovanje.

U sklopu projekta ovog petka održana je završna konferencija za medije, a ispred Grada Koprivnice konferenciji je prisustvovao gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Lijepa je stvar kada se za ovakav projekt osigura europski novac. U program su bila uključena 62 asistenta u nastavi, a ovim smo projektom pokazali koliko je važno da sva djeca u Koprivnici imaju jednaku priliku za obrazovanje – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Radmila Popović, ravnateljica COOR-a Podravsko sunce, zahvalila je Gradu Koprivnici što omogućuje kvalitetno obrazovanje svim učenicima s teškoćama u razvoju.

– Hvala što ste omogućili odrastanje u jednakosti za sve naše učenike. Zahvaljujem što niste ni u jednome trenu dvojili hoćemo li imati pomoćnike u nastavi i to nam je značajna podrška. Kroz ove smo godine stekli kvalitetnu bazu pomoćnika u nastavi koji su sebe pronašli u tome poslu i želja nam je da jednoga dana ti ljudi imaju priliku za stalno zapošljavanje u toj struci – kazala je ravnateljica Radmila Popović.

Projekt je bio vrijedan 6,3 milijuna kuna, od kojih je iz Europskog socijalnog fonda došlo nešto više od 5,3 milijuna kuna, a Grad Koprivnica osigurao je 950.000 kuna. Grad je u proračunu dodatno osigurao razliku do prosječne mjesečne bruto2 plaće od 4500 do 5000 kuna za što je u četiri godine izdvojen milijun kuna, ističu iz gradske uprave.

Veliku ulogu u provedbi projekta imale su koordinatorice u školama Mihaela Telebar, Jadranka Bosanac, Andreja Ivančić, Dijana Lukačić i Nela Bogadi.

– Postignut je cilj projekta jer se osigurala dodatna potpora učenicima s teškoćama u razvoju te su učenici postigli bolja obrazovna postignuća, emocionalnu funkcionalnost i socijaliziranje. Ukupno su zaposlene 62 osobe i time je pružena podrška za 44 učenika s teškoćama u razvoju. Osim redovnih edukacija, organizirali smo i dodatne radionice kroz projekt na različite teme – naglasila je voditeljica projekta Maja Ferlindeš.

U projektu su sudjelovale Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski, Osnovna škola Braća Radić, Osnovna škola Đuro Ester i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce.

Odjek III provodi se u okviru poziva financiranog iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda, kojeg je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja putem Otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga UP.03.2.1.03. “Osiguranje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III”.

Cijelu fotogaleriju sa završne konferencije ovog projekta možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti