Srijeda, 21. veljače 2024.

Odličan rad u Rukometnom klubu Koprivnica: Milošević na Mediteranske igre, tri mlade momčadi na završnicama

Trenutačno su najjača generacija u koprivničkom klubu mlađi kadeti (U15), u kojoj su osim Miloševića istaknuti igrači Fran Premec i Gabriel Kovačić. Oni su bili najbolji u sjevernoj regiji

- Oglas -

U Rukometnom klubu Koprivnica već godinama se vrlo ozbiljno radi u Školi rukometa, a to polako dolazi i na naplatu. Ovih dana stigao je poziv talentiranom lijevom krilu Marinu Miloševiću, koji će s mlađekadetskom reprezentacijom Hrvatske sudjelovati na Mediteranskim igrama koje će se od 23. do 30. travnja održati u Tunisu.

– Ranije je Bata Obran igrao za reprezentaciju Jugoslavije, ali tada je već iz Koprivnice prešao u Bjelovar. U kadetskoj reprezentaciji bio je Filip Šalamon, no nemamo podatak iz povijesti je li netko od igrača nastupio i na službenom natjecanju. Vrlo je vjerojatno da je Marin prvi član Rukometnog kluba Koprivnica koji će igrati za reprezentaciju na službenom natjecanju – rekao nam je Zvonimir Cahunek, predsjednik RK Koprivnice.

Marin Milošević i Fran Premec
Marin Milošević i Fran Premec // Foto: Facebook RK Koprivnica

Marin Milošević je jedno od dva standardna lijeva krila u mlađekadetskoj reprezentaciji, te dobro kotira kod izbornika Ivana Dragića.

- Oglas -

– To nam jako puno znači, za naš klub je to veliko priznanje, za cjelokupni rad svih trenera u klubu. Osim toga, generacija kadeta uspjela se kolo prije kraja prvenstva regije plasirati na državnu završnicu, što je uspjeh jer iz naše regije idu samo dvije momčadi, a iz ostalih po četiri. A treba znati da na našem području djeluju premierligaši Bjelovar, GRK Varaždin i KTC – objasnio je Cahunek.

RK Koprivnica U15
Rukometaši Koprivnice uzrasta U15 i trener Hrvoje Budaj // Foto: RK Koprivnica

Trenutačno su najjača generacija u koprivničkom klubu mlađi kadeti (U15), u kojoj su osim Miloševića istaknuti igrači Fran Premec i Gabriel Kovačić. Oni su bili najbolji u sjevernoj regiji.

– To je generacija koja bi kroz tri-četiri godine mogla i trebala napraviti pomak u klubu. Lani su bili peti na završnici, sad dobro stoje u ligi. Igraju bez pritiska, to je potentna generacija – kaže Cahunek.

Iznenađenje je bilo što se na državnu završnicu plasirala i U13 ekipa koju vodi trener Mišo Zrakić.

– S ekipom koja je bila na začelju regionalne lige naš mladi trener stigao je do 4. mjesta koje vodi na završnicu. To je još jedan velik uspjeh za naš klub, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da od 86 klubova na završnici niti jedan klub nema tri ili više momčadi osim premierligaša kao što su Nexe i PPD Zagreb.

- Oglas -
Zvonimir Cahunek
Zvonimir Cahunek // Foto: Privatna arhiva

Evidentna je to potvrda dobrog rada, kao i dokaz da ne ovisi sve o bazi, jer se puno toga može napraviti i kvalitetnom organizacijom.

– Mi smo u klubu već ranije postavili sustav, imamo školovane trenere. Naši se treneri mlađih kategorija i seniora jednom tjedno nalaze na kavama i zajedno komentiraju sve događaje u klubu, u svim uzrastima. Suradnja je odlična, nemamo problem ega. Nastojimo što veći broj trenera slati i na stručna usavršavanja kad je to moguće. I moram naglasiti da su naši treneri doista ljudi i stručnjaci za poželjeti, pravi entuzijasti. Njihove su naknade smiješne u odnosu na okruženje, ali vole taj posao i doista možemo biti ponosni na našu priču.

Kadete inače vodi trener prve ekipe Filip Turk uz pomoć Nine Sabolića, Hrvoje Budaj je trener uzrasta U15. Što se tiče seniora, oni ovog proljeća nisu uspjeli napasti prvo mjesto u Drugoj hrvatskoj rukometnoj ligi – sjever, a do kraja sezone preostala su im tri kola.

– Raspored je relativno dobar, naša je želja pokušati osvojiti treće mjesto. U nedjelju dočekujemo Sesvete nakon derbija Podravke i Lokomotive, početak je u 20 sati – zaključio je Zvonimir Cahunek.

Rukometaši Koprivnice uzrasta U17
Rukometaši Koprivnice uzrasta U17 s trenerima Filipom Turkom i Ninom Sabolićem // Foto: RK Koprivnica
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti