Četvrtak, 8. lipnja 2023.

Odlična generalka za Svjetsko prvenstvo, Leon Zelenko prvi na prvenstvu Portugala

Zelenko je u kvalifikacijama osvojio prvo mjesto, potom je u utrkama osvojio četvrto i drugo mjesto, da bi u finalu prvi prošao kroz cilj

Mladi koprivnički vozač kartinga Leon Zelenko priprema se za nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se u studenome održati u Portugalu.

Prošlog vikenda Leon je nastupio na finalnoj utrci Prvenstva Portugala na stazi Algarve, na kojoj će se kroz 20-ak dana voziti i Svjetsko prvenstvo.

Mladi Koprivničanac bio je odličan u Portugalu. Na istoj je stazi 2019. postao svjetski doprvak, a sad je osvojio prvo mjesto u jakoj konkurenciji.

Naime, ovu je utrku puno vozača iz svih dijelova svijeta iskoristilo kao trening za svjetsku smotru, no Leon je bio najbrži.

Vremenski uvjeti bili su zahtjevni, izmjenjivalo su se kiša i suho vrijeme, pa su se često morale mijenjati gume, no sve to nije smetalo Leonu i njegovo mehaničaru Marijanu Ganžuliću – Gansu.

Zelenko je u kvalifikacijama osvojio prvo mjesto, potom je u utrkama osvojio četvrto i drugo mjesto, da bi u finalu prvi prošao kroz cilj.

Posljednju utrku uoči Svjetskog prvenstva Zelenko će voziti za dva tjedna u Belgiji, na natjecanju Genk Golden Trophy.

– U Portugalu ćemo boraviti od 19. do 28. studenoga. Spremni smo za pohod na svjetski tron. Ovo je Leonu posljednja utrka u juniorskoj konkurenciji i kruna dosadašnje karijere, nakon toga odlazi u seniore – rekao je Leonov otac Danijel Zelenko.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti