Nedjelja, 2. travnja 2023.

ODLIČNA VIJEST Podravka povećava radnicima plaće, evo za koliko

Osobno mi je najvažnije da ove promjene donose najveće povećanje primanja za radnike koji su do sada bili najmanje plaćeni kako nitko u Podravki ne bi zarađivao plaću manju od minimalne, ističe Martina Dalić, predsjednica Podravkine uprave

Preporučujemo

Uprava Podravke na svojoj današnjoj sjednici donijela je paket mjera za unapređenje statusa i položaja svojih radnika. Riječ je o nizu mjera koje su usmjerene na povećanje primanja radnika čija primjena započinje s 1. travnja ove godine, priopćili su iz koprivničke kompanije.

Tako je odlučeno da će dosadašnji najniži koeficijenti složenosti poslova za radnike u Podravki, Belupu i Mirni biti povećani na 1,87 čime će biti obuhvaćeno gotovo 520 radnika.

Pored toga, svim radnicima Podravke i Mirne će biti povećan koeficijent učinka na 1,15 te će biti uveden i nagradni dodatak uz mjesečnu plaću u iznosu od 250 kuna, što će se isplaćivati svaki mjesec.

Radnik u Podravkinoj proizvodnji

Ovaj paket mjera obuhvaća nešto više od 3250 radnika, a najveće apsolutno povećanje primanja u pravilu donosi radnicima s trenutno najnižim primanjima.

– Osobno mi je najvažnije da ove promjene donose najveće povećanje primanja za radnike koji su do sada bili najmanje plaćeni kako nitko u Podravki ne bi zarađivao plaću manju od minimalne. Vjerujem da ćemo u slučaju dobrih poslovnih rezultata biti u mogućnosti razgovarati i o daljnjim iskoracima – istaknula je predsjednica Podravkine uprave Martina Dalić nakon donošenja odluka usmjerenih na poboljšanje prava radnika.

Ove mjere, pojašnjavaju iz kompanije, konkretno znače da će već za travanj (s isplatom u svibnju), primanja primjerice radnika s najnižom stručnom spremom bez staža, koji ne ostvaruje dodatke za smjenski rad, porasti za oko 500 kuna u odnosu na ono što taj radnik prima danas.

Ako, primjerice, isti radnik ima više od 10 godina staža i ostvaruje prosječne posebne dodatke za, na primjer, smjenski rad i uvjete rada porast primanja uslijed navedenih mjera može biti veći od 700 kuna, zaključili su iz kompanije.

Podsjetimo, članica Podravkinog nadzornog odbora Dajana Milodanović na posljednoj sjednici nadzornog odbora krajem veljače uputila je prijedlog da se raspravlja o povećanju plaće radnicima.

Tražila je da se svim radnicima čija je plaća ispod prosjeka u Podravki primanja odmah podignu za 10 posto. O njezinom prijedlogu nije se tada raspravljalo na sjednici.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti