Petak, 19. travnja 2024.

Održana 16. Zlatna nimfa, tradicionalna kulinarska i turistička manifestacija autohtonih jela

U okviru manifestacije predstavile su se i mnogobrojne udruge, predstavnici OPG-ova te vinara s područja Varaždinske županije, a sve posjetitelje svojim su nastupom oduševili i članovi KUD-a Vidovec te Dječji zbor Varaždinski štigleci

- Oglas -

U organizaciji Udruge kuhara Varaždinske županije održana je 16. Zlatna nimfa, tradicionalna kulinarska i turistička manifestacija na kojoj su se prezentirala i degustirala autohtona jela Varaždinske županije.

Manifestacija je održana pod vodstvom predsjednika Hrvatskog kuharskog saveza Damira Crlenog, predsjednika Hrvatskog Kuharskog saveza Bojana Bohorča, predsjednika Udruge kuhara Varaždinske županije, Rotary Club Varaždina, Varaždinske županije i Hotela Turist u Varaždinu.

– Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koja se ove godine održava po šesnaesti puta, a na njoj se prezentiraju i degustiraju autohtona jela Varaždinske županije. Manifestacija je i edukativnog karaktera jer u njoj sudjeluju i mladi kuhari koji se osim natjecateljskog dijela imaju prilike upoznati i s novitetima u kulinarstvu. Drago mi je vidjeti ovako veliki broj posjetitelja što potvrđuje kvalitetu i atraktivnost ove manifestacije – rekao je Crleni.

- Oglas -

U okviru manifestacije predstavile su se i mnogobrojne udruge, predstavnici OPG-ova te vinara s područja Varaždinske županije, a sve posjetitelje svojim su nastupom oduševili i članovi KUD-a Vidovec te Dječji zbor Varaždinski štigleci.

Prije proglašenja najboljih kuhara na ovom natjecanju, predstavljeni su i Marin Sambolek, Dinko Tomašić i Karlo Štorga, kuhari koji su prošlog tjedna osvajali medalje za Hrvatsku u sklopu prestižnog međunarodnog natjecanja Global Chefs Challenge.

Najbolji na Zlatnoj nimfi, odnosno ovom kolu Hrvatskog kuharskog kupa bio je Dario Rodeš iz restorana Nobel, Varaždin. Drugoplasirani je Tomislav Karamarko iz Marikomerca odnosno restorana Bruscheta, Zadar dok je treće mjesto osvojio Karlo Štorga iz restorana Bedem, Varaždin.

Nagrade za plasman uručili su im zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec te Slađana Miočić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Grada Varaždina. Svo troje kuhara su uz vrijedne nagrade sponzora Podravke, Dukata i PPP Jurica Cafuk osvojili i novčane nagrade kao i plasman u završnicu ovogodišnjeg Hrvatskog kuharskog kupa.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti