Subota, 24. rujna 2022.

Održana Javna akcija senzibiliziranja javnosti o nasilju nad ženama

Dijeljeni su promotivni materijali kako bi se građane educiralo na koji način žrtve obiteljskog nasilja mogu zatražiti pomoć te izaći iz zatvorenog kruga nasilja

Preporučujemo

Povodom 22. rujna, Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u Križevcima je održana Javna akcija senzibiliziranja javnosti na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

U organizaciji Udruge “HERA” Križevci te uz suradnju s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, Policijskom postajom Križevci i Centrom za socijalnu skrb Križevci, dijeljeni su promotivni materijali kako bi se građane educiralo na koji način žrtve obiteljskog nasilja mogu zatražiti pomoć te izaći iz zatvorenog kruga nasilja.

Predsjednica Udruge “Hera” Križevci Marina Švagelj Jažić istaknula je podršku lokalne i regionalne samouprave čime se pokazuje razumijevanje za ovaj problem i spremnost na zajedničko rješavanje.

Akciju je svojim dolaskom podržao pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel rekavši da je Grad partner ovoj udruzi u nekoliko projekata, a kako ne bi sve ostalo samo na lijepim riječima, dodatno se sufinanciraju i određene projektne aktivnosti.

Pročelnik je jasno istaknuo kako za nasilje nema i ne smije biti opravdanja te da ga se mora ne samo osuditi, već i primjereno sankcionirati.

Podršku akciji dao je i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić koji je također sudjelovao u ovoj javnoj kampanji koja je jedna od projektnih aktivnosti kojima se želi skrenuti pažnja na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te negativne posljedice obiteljskog nasilja.

- Advertisement -

Najnovije objave