Petak, 29. rujna 2023.

Održana još jedna uspješna akcija dobrovoljnog darivanja krvi na području Koprivnice

Krv su dala 387 dobrovoljna darivatelja, 100 žena i 287 muškaraca, a krv je prvi puta dalo osam dobrovoljnih darivatelja krvi

- Advertisement -

Prema planu akcija dobrovoljnog darivanja krvi za prosinac koji je prilagođen novonastaloj situaciji vezanoj za koronavirus, dobrovoljno darivanje na području Koprivnice održano je od 14. do 18. prosinca te je ukupno darivano 387 doza krvi.

U Goli su dobrovoljni darivatelji krvi dali 30 doza, a 32 darivatelja odazvala su se akciji.

Zbog situacije s koronavirusom akcija u tvornici Danica nije održana, već je za njihove zaposlenike akcija održana u prostorijama koprivničkog Crvenog križa, na kojoj su darivatelji dali 19 doza krvi, a akciji se odazvalo njih 25.

- Advertisement -

U Koprivničkom Ivancu darivatelji krvi su dali 28 doza krvi, a 31 darivatelj se odazvao akciji, a poslijepodne u Novigradu Podravskom akciji je pristupilo 34, a krv je dalo 27 dobrovoljnih darivatelja krvi. Na akciji je Anita Paligač bila dobrovoljna darivateljica krvi koja je darivala 5000. dozu krvi u koprivničkom društvu Crvenog križa.

Na akcije se odazvalo ukupno 457, a krv je dalo 387 dobrovoljnih darivatelja krvi, 100 žena i 287 muškaraca, a krv je prvi puta dalo osam dobrovoljnih darivatelja krvi.

Koprivničko društvo Crvenog križa organizirat će 28. prosinca u svojim prostorima izvanrednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi, izlazeći ususret svima onima koji nisu bili u mogućnosti darivati krv na ovotjednim akcijama.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti