Četvrtak, 2. prosinca 2021.

Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća u Malom Bukovcu

Vijećnice i vijećnici su na sjednici svoje povjerenje dali Zlatku Golecu kojeg su izabrali za predsjednika Vijeća

Preporučujemo

U četvrtak je u Malom Bukovcu održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća u kojem vladaju žene. Naime, od devet mandata, pet je pripalo ženama, a četiri muškarcima.

Vijećnice i vijećnici su na sjednici svoje povjerenje dali Zlatku Golecu kojeg su izabrali za predsjednika Vijeća. Mjesto prve potpredsjednice pripalo je Mariji Kovač, a druga potpredsjednica je Blaženka Lovrek.

Zlatko Golec zahvalio je vijećnicima na ukazanom povjerenju koje će nastojati i opravdati.

– Nadam se da će ovo Vijeće odisati tolerancijom, demokratskom i konstruktivnom raspravom kojoj će svrha uvijek biti ista – boljitak naše općine. Vjerujem da će sve novoizabrane vijećnice i vijećnici raditi s tim ciljem i tako opravdati povjerenje naših sugrađana. Ja ću se i sam truditi biti tolerantan i pravedan i uvažavat ću svako mišljenje i prijedlog – rekao je Golec.

Osvrnuo se i na činjenicu da prvi puta u 28 godina kako Općina Mali Bukovec djeluje samostalno, a Općinskim vijećem vladaju žene, što mu je izuzetno drago.

Osim toga, samo dvoje vijećnika je iz prošlih saziva, tako da je sedam vijećnika po prvi puta u predstavničkom tijelu Općine Mali Bukovec.

– Po prvi puta u Općinskom vijeću Općine Mali Bukovec većinu imaju žene te mlade i školovane osobe s velikim ambicijama i idejama, što je zasigurno veliki potencijal u novim idejama kojima možemo našim mještanima život u Općini Mali Bukovec učiniti ljepšim i još boljim – nadodao je Golec.

Konstituirajućoj sjednici prisustvovao je i načelnik Općine Darko Marković koji je čestitavši svim izabranim vijećnicama i vijećnicima istaknuo kako se nada suradnji i konstruktivnoj raspravi s pregršt dobrih i kvalitetnih ideja i prijedloga.

– Čestitam svim izabranim vijećnicama i vijećnicima, kao i novom predsjedniku Golecu i potpredsjednicama. Očekujem nastavak kvalitetne suradnje sa svima, a moja vrata su uvijek otvorena za sve ideje i prijedloge. Cilj nam je daljnji razvoj naše općine i osiguravanje što kvalitetnijeg života za sve naše sumještane, na ostvarenje kojega pozivam sve vijećnice i vijećnike bez obzira na opredijeljenost stranačkim bojama – naglasio je načelnik Marković.

Načelnik Marković izrazio je zadovoljstvo zbog toga što u ovom sazivu Općinskog vijeća prevladavaju žene.

– Drago mi je što je Općina Mali Bukovec jedna od rijetkih u Hrvatskoj u čijem zakonodavnom tijelu prevladavaju žene. Time dokazujemo kako ravnopravnost spolova nije samo mrtvo slovo na papiru, već ju i živimo – zaključio je Marković te svim vijećnicama i vijećnicima poželio sreću i mudrost u donošenju odluka.

Najnovije objave