Četvrtak, 29. veljače 2024.

Održana početna konferencija projekta ODJEK VI: ‘Želi se na najbolji mogući način pomoći učenicima koji imaju određenih teškoća u razvoju’

U projektu sudjeluju 52 učenika, 41 pomoćnik u nastavi i dvoje stručno-komunikacijskih posrednika

- Oglas -

U utorak je u Gradskoj vijećnici održana početna konferencija projekta ODJEK VI – Odrastanje u jednakosti, kojem su uz Grad Koprivnicu partneri sve koprivničke osnovne škole.

Projekt je osiguran prijavom na otvoreni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja te će biti sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda plus.

Provedba projekta traje od 22. kolovoza 2023. do 22. kolovoza 2024. Ukupni troškovi iznose 327.170,40 eura, od čega su bespovratna sredstva u iznosu od 250.000 eura, a ostatak od 77.170,40 eura pokriva Grad Koprivnica.

- Oglas -

Ovim projektom se želi odgovoriti na problem nejednakih mogućnosti s kojima se suočavaju učenici s teškoćama u razvoju te im je potrebna podrška u vidu pomoćnika u nastavi ili stručnog komunikacijskog posrednika čime se u školskoj godini 2023./2024. pridonosi izjednačavanju učenika te njihovom boljem obrazovnom uspjehu, uspješnijoj socijalizaciji i emocionalnom funkcioniranju, a samim time i boljoj prihvaćenosti u društvu.

Početna konferencija projekta ODJEK VI
Foto: koprivnica.hr

Na početku konferencije zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž pozvala je osoblje koje planira proračune Ministarstva znanosti i obrazovanja da izađu ususret ljudima koji godinama rade u sustavu obrazovanja s djecom s teškoćama te im tako osiguraju radni odnos tijekom cijele godine i to na neodređeno vrijeme.

“Bili smo među prvim gradovima u Hrvatskoj koji su podigli doista skromne satnice pomoćnika u nastavi, osigurali im prava koja imaju po kolektivnom ugovoru s ostalim djelatnicima škola”, istaknula je zamjenica Ostriž te zahvalila svim stručnim suradnicima u koprivničkim osnovnim školama na predanom radu.

U projektu sudjeluju 52 učenika, 41 pomoćnik u nastavi i dvoje stručno-komunikacijskih posrednika.

“ODJEKOM VI želi se na najbolji mogući način pomoći učenicima koji imaju određenih teškoća, da u školama tijekom nastavnih procesa prate svoje vršnjake uz podršku pomoćnika u nastavi i stručno-komunikacijskih posrednika te da njihovo emocionalno funkcioniranje bude na razini koja je zadovoljavajuća i za njih i za ostalu djecu u razredu”, kazala je voditeljica projekta Narcisa Jembrek.

- Oglas -

Osim osiguranih 77.170,40 eura od strane Grada Koprivnice koji se treba u sklopu projekta opravdati, Grad je osigurao i dodatna sredstva kojim će se pokriti i neki drugi troškovi, koji nisu prihvatljivi prema projektu, a zapravo su nužni da se projekt realizira i da pomoćnici u nastavi svoje poslove odrađuju nesmetano.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti