Srijeda, 28. veljače 2024.

Održani koncerti na orguljama u Virju, Novigradu Podravskom i Sigecu

Za repertoar i izvedbu bio je zadužen maestro Marko Đurakić, povjerenik za orgulje Bjelovarsko-križevačke biskupije te rado viđen izvođač u župama u Podravini

- Oglas -

Proteklog je vikenda koncertima na orguljama u Virju, Novigradu Podravskom i Sigecu započela orguljaška koncertna sezona u Podravini.

Koncerte je organizirala Turistička zajednica područja Središnja Podravina u suradnji s općinama Novigrad Podravski, Virje i Peteranec te župama Rastanka svetih apostola, svetog Martina u Virju i svetog Marka u Sigecu.

Za repertoar i izvedbu bio je zadužen maestro Marko Đurakić, povjerenik za orgulje Bjelovarsko-križevačke biskupije te rado viđen izvođač u župama u Podravini.

- Oglas -
Marko Đurakić
Marko Đurakić // Izvor fotografije: Turistička zajednica područja Središnja Podravina

Maestro Đurakić se i ovoga puta dokazao kao virtuoz i odličan poznavatelj povijesti orgulja podravskog kraja. Naime, u svakoj je crkvi održano kratko izlaganje o povijesti orgulja, dok je povijest župa ukratko predstavio direktor Turističke zajednice područja Središnja Podravina Nikola Cik.

Također, svim prisutnima obratili su se i župnici Marijan Kovačić, Ljuban Škraba i Mario Kaniški.

Uz orguljaša Marka Đurakića, nastupio je solist Dubravko Kovačević, samostalni umjetnik, psalmist i solist u bjelovarskoj katedrali koji je svojim osebujnim glasom uveličao ovo događanje.

Marko Đurakić i Dubravko Kovačević
Marko Đurakić i Dubravko Kovačević // Izvor fotografije: Turistička zajednica područja Središnja Podravina

Posebno je impresivno bilo čuti izvedbu Ave Maria Franza Schuberta, Jesus bleibet meine Freunde Johanna Sebastiana Bacha i Panis angelicus.

“U koncertima su uživali svi koji su se toga dana okupili u crkvama u Virju, Novigradu Podravskom i Sigecu. Za sve je bio organiziran prijevoz autobusom te zahvaljujemo svima koji su se odazvali na ovo događanje i tako upoznali bogatu i vrijednu sakralnu baštinu našega kraja”, istaknuli su organizatori.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti