Petak, 24. ožujka 2023.

Općina Gola nagradila učenike i mentore Osnovne škole Gola

Sve nagrađene učenike i mentore pozdravili su te im čestitali na postignutom uspjehu načelnik Općine Gola dr. Stjepan Milinković i ravnateljica OŠ Gola Violeta Pranjić

Preporučujemo

U Društvenom domu u Goli održana je svečana dodjela nagrada učenicima i mentorima OŠ Gola koji su u protekloj školskoj godini ostvarili uspjehe na županijskoj, državnoj i međunarodnoj razini natjecanja te osvojili jedno od prva tri mjesta na tim razinama.

Postižući rezultate na natjecanjima učenici su promovirali svoje znanje, ali su promovirali i OŠ Gola, Općinu Gola te Koprivničko-križevačku županiju.

Na prijedlog ravnateljice OŠ Gola Violete Pranjić, Općinsko vijeće Općine Gola donijelo je odluku o nagrađivanju učenika i mentora OŠ Gola za uspjeh na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima kao i nagrađivanju NAJučenika generacije i NAJučitelja u šk.god.2021./2022. te ostalim oblicima natjecanja.

Nagrađeni su i učenici koji su u Ekološkim akcijama skupili najviše starog papira, baterija i plastičnih čepova.

Povijesni je to korak za Općinu Gola, jer je ovo prvi put da Općina Gola novčano za postignut uspjeh na natjecanjima, nagrađuje učenike i mentore OŠ Gola i to pojedinačno i ekipno.

Imati sposobne, darovite i kreativne učenike, željne znanja i sudjelovanja u raznim projektima i natjecanjima, za sve učitelje, ali i ravnateljicu škole, veliko je zadovoljstvo i poticaj, ali istovremeno i velika odgovornost jer zahtjeva dodatni angažman mentora koji moraju biti marljivi i kreativni te moraju ulagati izniman trud u radu s učenicima kako bi iz njih „izvukli“ ono najbolje, ističu u OŠ Gola.

– Održavati dodatnu nastavu i to već od prvog razreda te poticati učenike da se ozbiljnije bave onim što ih interesira i na taj način im omogućiti razvijanje sklonosti i postaviti temelje za ono što će, često, kasnije biti njihova budućnost, njihov život. Učitelj je taj koji nastavu može učiniti zanimljivom, ali i nezanimljivom. Također je bitan element količina vremena koju je učitelj spreman uložiti kako bi učeniku dao odgovor na neko komplicirano pitanje. Vrijedne, marljive i kreativne učenike, ali i učitelje, koji često, nakon svog redovnog radnog vremena ostaju u školi, s učenicima željnih novih znanja, treba nagraditi za sav trud koji ulažu te za sve rezultate koji postižu. Na taj način možda uspijemo motivirati i one učenike i učitelje koji imaju određenih sklonosti prema nekom području, međutim, ne da im se, iz razno raznih razloga, ostajati u školi na dodatnoj nastavi kako bi proširili svoje znanje. Nagrada ne treba biti glavni razlog nečijeg uspjeha, međutim, može biti jako dobar motivator – istaknula je ravnateljica Violeta Pranjić.

Sve nagrađene učenike i mentore pozdravili su te im čestitali na postignutom uspjehu načelnik Općine Gola dr. Stjepan Milinković i ravnateljica OŠ Gola Violeta Pranjić.

Nagrade za postignute rezultate na Županijskoj razini za pojedince i ekipe su:

1.mjesto- 1.500,00 kn
2.mjesto- 1.200,00 kn
3.mjesto- 1.000,00 kn

Nagrade za postignute rezultate na Državnoj razini za pojedince i ekipe su:

1.mjesto- 2.500,00 kn
2.mjesto- 2.000,00 kn
3.mjesto- 1.500,00 kn

Nagrade za postignute rezultate na Međunarodnoj razini za pojedince i ekipe su:

1.mjesto- 3.500,00 kn
2.mjesto- 3.000,00 kn
3.mjesto- 2.500,00 kn

Mentori, na svim razinama natjecanja, osvajaju 1.000,00 kn.

Za osvojeno 1., 2. i 3. mjesto, pojedincu i mentoru, sredstva se isplaćuju na njihove osobne račune dok se za ekipna natjecanja, sredstva isplaćuju na račun OŠ Gola te će škola, učenike nagraditi opremom, izletom i sl.

NAGRAĐENI:

Županijska razina natjecanja

1.mjesto- Matematika- Klara Solić, mentor: Nenad Solić
1.mjesto- Futsal djevojčice 7. i 8.r.-ŠSD Prekodravac- Jana Marković, Iva Mulvaj, Sara Premec, Petra Požgaj, Veronika Dolenec, Mia Marković, Terezija Bali, Ivona Špoljar i Lana Pošta, mentor: Sanja Šandrovčan
1.mjesto- Futsal djevojčice 5. i 6.r.- ŠSD Prekodravac- Mia Marković, Terezija Bali, Ivona Špoljar, Lana Pošta, Klara Solić, Valentina Dombaj, Nika Vedriš i Gabriela Široki, mentor: Sanja Šandrovčan
2.mjesto u regiji- Croatian makers liga-robotska liga-Klara Solić, Šimun Solić, Mateo Kočmar, Teo Ciganek, Ante Došen, Bartol Kiš, Mišel Petrić i Josip Kolarić, mentor: Robert Pentek
2.mjesto. Badminton-djevojčice-Ines Špoljar, Jana Marković, Petra Požgaj i Leona Belčić, mentor: Sanja Šandrovčan
3.mjesto- Informatika- Josip Kolarić, mentor: Petar Žugec
3.mjesto- Biologija- Šimun Solić, mentor: Sandra Slama
3.mjesto- Badminton dječaci- David Zlatar, Damjan Premec, Gabriel Šimunec i Petar Tot, mentor: Sanja Šandrovčan

Državna razina natjecanja

1.mjesto- Najljepši školski vrt u RH- PŠ Otočka- Lucija Prečko, Matej Ciganek, Šimun Požgaj, Maja Prečko, Janick Sambol, Petra Špoljar, Mateo Kočmar, mentor: Sanja Solić
1.mjesto- 3MATH ekipno kreativno matematičko natjecanje- PŠ Otočka- Maja Prečko, Petra Špoljar i Šimun Požgaj, mentor: Sanja Solić
1.mjesto-3MAH ekipno kreativno matematičko natjecanje-Josip Kolarić, Šimun Solić, Ante Došen, mentor: Nenad Solić
1.mjesto- literarno-likovni natječaj „Florijan i ja“- Antonija Bogadi, mentor: Valerija Vargantolić
3.mjesto- SFERICE- Petra Špoljar, mentor: Sanja Solić
3.mjesto MATHEMA- ekipno matematičko natjecanje- Klara Solić, Dorian Kočmar i Mišel Petrić, mentor: Nenad Solić
S obzriom da je OŠ Gola poznata po akcijama zaštite okoliša nagrađeni su i razredi koji su skupili:
Najviše baterija- 5.a razred MŠ Gola, mentor: Petar Žugec
Najviše plastičnih čepova- PŠ Novačka, mentor Kristina Strugar-Solić
Najviše starog papira- PŠ Gotalovo, mentori: Ana-Marija Sataić i Jelena Starčević (Helena Kovač Markov).
NAJučenik generaice je učenica 8.a razreda Petra Požgaj koja je nagrađena s 1.000,00 kn i NAJučitelj šk.god. 2021./2022. je Sanja Šandrovčan, učiteljica TZK-a u OŠ Gola.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti