Nedjelja, 2. travnja 2023.

Općina Legrad pomaže mladim obiteljima riješiti stambeno pitanje

Više od 50 osoba je do sada konzumiralo poticaje Općine Legrad, bilo kod kupovine nekretnine na ili kod adaptacije već kupljene nekretnine

Preporučujemo

U ponedjeljak, 14. prosinca, Općina Legrad potpisala je s četiri mlade obitelji ugovor o dodjeli sredstava potpore za mjeru 3. i mjeru 4. u sklopu programa mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području općine Legrad.

Mjerom 3. se dodjeljuju potpore za kupnju građevinskog zemljišta za izgradnju novog stambenog objekta odnosno kupnju stambenog objekta pogodnog za stanovanje, dok se mjerom 4. dodjeljuju potpore za poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u izgradnju novog stambenog objekta ili rekonstrukciju obiteljske kuće ili stana kojima se osigurava novi ili poboljšava postojeći stambeni prostor.

U Legradu potpisani ugovori o dodjeli sredstava potpore za mlade obitelji

– Cilj je pomoći riješiti mladim ljudima stambeno pitanje, i imajući u vidu negativne demografske podatke, zadržati ih na području općine Legrad – istaknuto je iz Općine Legrad.

Više od 50 osoba je do sada konzumiralo poticaje Općine Legrad, bilo kod kupovine nekretnine na području općine ili kod adaptacije već kupljene nekretnine.

Ove godine je izdvojeno 148.540 kuna za potpore mladim obiteljima, a potpore su planirane i za 2021.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti