Utorak, 6. prosinca 2022.

Općina Novigrad Podravski u ambicioznom je projektu poboljšanja zdravstvene i socijalne usluge

U narednom periodu planira se izgradnja nove i moderne zdravstvene ambulante i stambenog prostora u središtu Novigrada Podravskog

Preporučujemo

U strategiji razvoja Općine Novigrad Podravski do 2027. na prioritetno mjesto stavlja se projekt poboljšanja zdravstvene i socijalne usluge.

Projekt se planira provesti u dvije etape, a prva etapa traje već nekoliko mjeseci.

Općina surađuje s Domom zdravlja Koprivničko-križevačke županije u rješavanju problema osiguravanja što je moguće trajnijeg i stalnijeg, a u idealnom slučaju stalnog, liječnika/liječnice u općinskoj zdravstvenoj ambulanti.

“Na prošlom natječaju, kojeg raspisuje Dom zdravlja, jedina zainteresirana kandidatkinja je na kraju odustala. Vjerujemo da će se na novi natječaj javiti zainteresirana osoba jer od strane Općine nudimo nužno uređenje stana iznad ambulante ili stana u sklopu zgrade pored parka Pod lipama (stanovi su u općinskom vlasništvu)”, istaknuo je općinski načelnik Zdravko Brljek.

Također, u narednom periodu (druga etapa) planira se izgradnja nove i moderne zdravstvene ambulante i stambenog prostora u središtu Novigrada Podravskog, u dvorištu starog objekta u kojem je nekad bila smještena banka, a koji će biti uklonjen.

“U prijašnjim mandatima najavljivano je da će se tu graditi poslovna zgrada u koju bi se smjestila neka prodavaonica i premjestili općinski uredi. Smatramo da to nije rentabilno jer prodavaonice već imaju svoje prostore, a općinski uredi neka ostanu gdje se i sada nalaze”, ističe načelnik Brljek.

Za novu zgradu planira se drugačiji sadržaj. U prizemlju nove zgrade bio bi prostor za modernu zdravstvenu i stomatološku ambulantu, a u potkrovlju stambeni prostor za medicinsko osoblje. U preostalom prostoru bio bi takozvani dnevni boravak za starije osobe.

“Planiramo i dodatni poticaj iz općinskog proračuna ako bi dobili osobu koja bi duži period ili trajno preuzela brigu za zdravlje naših građana”, zaključio je načelnik.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti