1.6 C
Zagreb
Utorak, 9. ožujka 2021.

Općina Rasinja kreće u oštru borbu protiv neodgovornih zbog bacanja svega i svačega na zelenim otocima

Naglasili su kako će uočenim prekršiteljima koji su zabilježeni video nadzorom od sada pa nadalje slati pismene opomene, odnosno kazne

Preporučujemo

Na zelenim otocima u Općini Rasinja i nakon obavijesti tijekom jeseni 2020. godine i redovnog video nadzora, iznova nailaze na nepripadajući otpad oko i u spremnicima – kontejnerima, koji su neodgovorni pojedinci deponirali na lokacijama zelenih otoka.

Uglavnom se radi o krupnom otpadu ili miješanom komunalnom otpadu iz kojeg nisu odvojeni papir, plastika, staklo ili tekstil. Većinom se radi o nekorisnom otpadu – smeću.

“Apeliramo još jednom na naše mještane da to ne rade. Ponavljamo, najstrože je zabranjeno odlaganje onih vrsta otpada na zelenim otocima za čije odlaganje ne postoje odgovarajući spremnici te odlaganje svih vrsta otpada na neodgovarajući način. Za kršenje tih odredaba propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna”, priopćili su iz Općine Rasinja.

Dodali su kako će uočenim prekršiteljima koji su zabilježeni video nadzorom od sada pa nadalje slati pismene opomene, odnosno kazne.

“Ujedno molimo mještane, s obzirom na to da se papir i plastika redovito skupljaju na ‘kućnom pragu’, da navedeno ne dovoze više na zelene otoke da se smanji količina nepredanog reciklabilnog otpada na zelenim otocima te obavještavamo sve mještane da će uskoro doći kante za navedeni reciklažni otpad o čemu ćemo pravovremeno dati obavijest”, zaključili su iz Općine Rasinja.

Najnovije objave