Utorak, 18. siječnja 2022.

OŠ Braća Radić prva u Koprivničko-križevačkoj županiji dobila potvrdu Hrvatskog Crvenog križa ‘Sigurna škola’

Projektom Sigurne škole bilo je obuhvaćeno preko 400 učenika iz 20 različitih razrednih odjeljenja, a voditeljice projekta bile su Lidija Petras i Ana Rumek

Preporučujemo

U suradnji s Hrvatskim Crvenim križem i koprivničkim društvom Crvenog križa, Osnovna škola Braća Radić provela je niz aktivnosti u sklopu projekta Sigurnije škole i vrtići te je prva škola u Koprivničko-križevačkoj županiji koja je stekla pravo na potvrdu i oznaku Sigurna škola.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev, uz čestitke na uspješno odrađenim aktivnostima, predala je oznaku Sigurna škola ravnatelju OŠ Braća Radić Kreši Grgacu, uz nazočnost Lidije Petras i Ane Rumek koje su provele ovaj projekt u školi.

Učenici OŠ Braća Radić

Uz oznaku, koju će, kako su rekli u školi, s ponosom istaknuti na ulazu u školu, koprivnički Crveni križ donirao je školi i zavojni materijal za daljnji rad s učenicima, posebice u području prve pomoći.

Cilj projekta Sigurnije škole i vrtići je poboljšati znanja i ojačati kompetencije učenika u osnovnim školama i vrtićima te njihovih učitelja i odgajatelja za teme pripreme za izvanredne situacije, prve pomoći, psihosocijalne podrške i sigurnosti u školama i vrtićima.

Tijekom drugog polugodišta u Osnovnoj školi Braća Radića održane su 64 radionice i skupljani bodovi na platformi Hrvatskog Crvenog križa koja je osmišljena u sklopu Erasmus+ projekta.

Učenici OŠ Braća Radić

Učenici su imali prilike učiti o sigurnosnim postupcima u slučaju potresa, prvoj pomoći, kompletima za izvanredne situacije Set2Go, o žurnim službama te su izrađivali plakate.

Na kraju nastavne godine škola je ostvarila smo pravo na potvrdu i oznaku Sigurne škole koja je proteklih dana stigla iz Hrvatskog Crvenog križa.

“Projektom je bilo obuhvaćeno preko 400 učenika iz 20 različitih razrednih odjeljenja, a voditeljice projekta bile su Lidija Petras i Ana Rumek. Projekt se namjerava nastaviti i sljedećih školskih godina”, rekli su iz OŠ Braća Radić.

- Advertisement -

Najnovije objave