6.1 C
Zagreb
Subota, 27. veljače 2021.

Osigurana pomoć u kući za starije i nemoćne mještane u Podravini

Korisnik projekta je Razvojna udruga Ludbreg, a partneri u projektu su Općina Novigrad Podravski, Općina Hlebine i Općina Đelekovec

Preporučujemo

U ponedjeljak, 15. veljače, u prostorijama Općine Hlebine održan je sastanak projektnih partnera, prilikom kojeg je potpisan partnerski sporazum za projekt Zaželi u Ludbregu.

Korisnik projekta je Razvojna udruga Ludbreg, a partneri u projektu su Općina Novigrad Podravski, Općina Hlebine i Općina Đelekovec.

Kroz projekt će se na radno mjesto gerontodomaćice zaposliti 25 dugotrajno nezaposlenih žena, starijih od 50 godina, s najvišom završenom srednjom stručnom spremom.

Zaposlene žene će svakodnevno pružati brigu i skrb za 150 krajnjih korisnika, odnosno za osobe starije od 65 godina ili osobe s invaliditetom (neovisno o dobi).

Cilj projekta, kojim je osiguran nastavak usluge za korisnike projekta Zaposli pa pomozi, je uključiti ranjive, marginalizirane i osjetljive skupine u društvu, osiguravajući im vlastitu ekonomsku i egzistencijalnu stabilnost, dostojanstvo i osjećaj korisnosti u vlastitoj zajednici.

Projektom se direktno utječe na smanjenje stope siromaštva i socijalne isključenosti, smanjenje nezaposlenosti, kao i smanjenje broja institucionaliziranih osoba starije životne dobi.

Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci, a njegova ukupna vrijednost iznosi 2.321.649,48 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%).

Najnovije objave