Utorak, 28. svibnja 2024.

Osnovna škola Đurđevac osmislila natječaj za učenike ‘Kreativan budi, nagrada se nudi!’

Tijekom pisanja himne učenici se mogu prisjetiti školskih anegdota, zabavnih i smiješnih situacija te podijeliti svu radost iz školskih klupa

- Oglas -

Nastava na daljinu pokazala je koliko se zapravo volimo družiti te koliko učenici zapravo vole školu i prijatelje koji s njima provode svoje vrijeme u njoj.

Kako učenici još za sada ne mogu ići u školu, Osnovna škola Đurđevac je osmislila natječaj “Kreativan budi, nagrada se nudi!”, kako bi se učenici povezali pjesmom, sviranjem, plesanjem i crtanjem u zajedničkom cilju – izradi himne svoje škole.

Time će ujedno dati i doprinos proslavi Dana škole koji se obilježava krajem svibnja.

- Oglas -

Učenici, ovo vam je prilika da izrazite svoju kreativnost čiji će rezultat ostati trajna uspomena na vas.

“Pozivamo vas da pokažete svoj pjesnički duh i ljubav prema ovoj školi pisanjem školske himne. Molimo vas da se pri pisanju vodite pravilima himne koja kažu da je himna pjesma uzvišena sadržaja i svečana tona.

U našem zadatku školska himna ima zadatak veličati našu školu, vas, nas i sve ljude koji u njoj zajedno s vama provode svoje vrijeme. Možete se prisjetiti školskih anegdota, zabavnih i smiješnih situacija i podijeliti svu radost iz školskih klupa. Sve dostojno najvećeg poštovanja i divljenja”, pojasnili su iz škole.

Himna mora biti pisana u četverostihu (strofa od četiri stiha) i to vezanim stihom (stih koji ima rimu). Broj strofa nije ograničen.

Može se koristiti standardni, kajkavski ili kombinacija spomenutih jezika. Svoje uratke predajte na e-mail osgkdjurdjevac@gmail.com do 30. travnja.

- Oglas -

Najbolji radovi bit će nagrađeni, uglazbljeni i prema njima će se snimiti i spot!

Natječaj OŠ Đurđevac

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti