Četvrtak, 28. rujna 2023.

Osnovna škola Koprivnički Bregi počela s provođenjem Erasmus+ projekta

Učenici će tijekom projekta imati mogućnost produbiti svoja znanja iz ovih područja te usavršiti znanje engleskog i njemačkog jezika

- Advertisement -

Osnovna škola Koprivnički Bregi je početkom nove školske godine počela provoditi Erasmus+ projekt pod pokroviteljstvom Agencije za mobilnost i programe EU.

Riječ je o školskim partnerstvima (KA229), a projekt će trajati od 1. rujna do 31. srpnja 2022.

“Budući da je projekt prijavljen prije epidemije koronavirusa, nismo bili u mogućnosti provesti aktivnost pripremnog posjeta koja se trebala održati u Portugalu, no nadamo se da ćemo sve mobilnosti moći ostvariti tijekom ove dvije godine. U suprotnom je moguće tražiti produljenje trajanja projekta. Naziv projekta je Mach mit! Verantwortungsvoll als Europäer leben – Umwelt nachhaltig gestalten ili na engleskom Join us! Living responsibly as Europeans – creating a sustainable environment u sklopu kojeg se bavimo nekim od 17 Globalnih ciljeva održivog razvoja “, rekla je voditeljica projekta Sunčica Vuljak.

- Advertisement -

Poticaj za prijavu ovog projekta bilo je pitanje kako škola u vrijeme klimatskih promjena može odgajati svoje učenike u smjeru održivog razvoja i orijentiranosti na resurse.

Ukupna vrijednost projekta iznosu 180.730 eura, od čega OŠ Koprivnički Bregi pripada iznos od 29.610 eura.

“Naši su partneri škole iz Njemačke, Poljske, Nizozemske i Portugala, a bavit ćemo se ovim temama energija i resursi, okoliš i promjena klime te društvena/politička odgovornost obrazovnih ustanova”, istaknula je voditeljica Vuljak.

Učenici će tijekom projekta imati mogućnost produbiti svoja znanja iz ovih područja, usavršiti znanje engleskog i njemačkog jezika, naučiti koristiti nove web alate, upoznati neku od zemalja u projektu i upoznati učenike kroz mobilnosti i komunikaciju u sučelju Twinspace gdje će između ostalog biti objavljeni svi rezultati zajedničkog rada.

Pod voditeljstvom koordinatorice naše škole, Sunčica Vuljak, učiteljice Njemačkog jezika, osnovan je Erasmus+ tim učitelja i učenika te je počela provedba planiranih aktivnosti.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti