Četvrtak, 28. rujna 2023.

Osnovna škola Koprivnički Ivanec dobila oznaku eTwinning škole

eTwinning škole nisu 'pobjednici nad drugima', već prvaci koji predvode ostale škole uključene u eTwinning

- Advertisement -

Nekoliko dana prije Godišnje nacionalne eTwinning konferencije koju organizira Agencija za mobilnosti i programe Europske unije, u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec, koja je ove godine ušla u eminentno društvo među više od 200.000 eTwinning škola, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, upriličen je kratki edukacijsko promotivni događaj.

OŠ Koprivnički Ivanec istaknula je svoju zastavu eTwinning škole kao i pripadajuće promotivne materijale, koji već na samom ulazu u školu privlače pozornost i pokazuju koliko je i djelatnicima i učenicima važan status eTwinning škole kao i samog eTwinninga, kao dijela Erasmus+ programa u kojemu sudjeluje već nekoliko godina.

– Kratko želimo podsjetiti da eTwinning nudi platformu za odgojno–obrazovne djelatnike (učitelje, ravnatelje, knjižničare), koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi – istaknula je ravnateljica OŠ Koprivnički Ivanec, Kristina Furkes.

- Advertisement -

Učenici OŠ Koprivnički Ivanec

eTwinning se uspješno integrirao u Erasmus+ program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta.

Cilj stjecanja oznake nije natjecanje, već provođenje aktivnosti: eTwinning škole nisu ‘pobjednici nad drugima’, već prvaci koji predvode ostale škole uključene u eTwinning. Njihova uloga je poticati i usmjeravati ostale škole na postizanje iste razine, a to se može postići otvaranjem vrata i dijeljenjem metoda, ideja i prakse….

Osnovna škola Koprivnički Ivanec jedina je škola u Koprivničko-križevačkoj županiji s tim statusom.

– Neizmjerno mi je drago što su marljivost i kreativnost učitelja i učenika naše Škole prepoznate u eTwinning svijetu te da je našoj Školi za školsku godinu 2020./2021. dodijeljena oznaka eTwinning škole. Biti referentna točka za svoju lokalnu zajednicu kao i model za druge škole istovremena je sinergija odgovornosti i golemog uspjeha. To je odraz našeg napredovanja, a važnost i vrijednost eTwinninga ugrađujemo u nastavni proces kao i u čitav niz drugih unutarnastavnih i izvannastavnih sadržaja – naglasila je ravnateljica Furkes prilikom svečanosti postavljanja zastave.

- Advertisement -

Učenici i učitelji, uključeni u rad na eTwinning projektima osobito su ponosni i radosni radi dobivanja ovoga statusa, a tome u prilog govori i činjenica kako je i ove školske godine OŠ Koprivnički Ivanec pokrenula novi međunarodni projekt CRAFT (CReateAFairyTale) s partnerima iz Španjolske, Italije, Portugala, Turske i Hrvatske.

eTwinneri učitelji naše Škole su: Branka Stančin-Levanček, Jasmin Kadrić, Renata Glavica, Irena Rakuša, Selma Varović, Tomislav Novak, Josip Kovačić i naši stručni suradnici Josip Ferlindeš i Matea Sodar.

– Zahvalni smo što smo, kao dobri primjeri eTwinninga, prepoznati na razini Europe te svojim uspjehom stvaramo mrežu vodećih škola u eTwinning sustavu –  zaključila je ravnateljica Furkes.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti