Subota, 18. svibnja 2024.

Osnovna škola Koprivnički Ivanec provodi projekt Naša PRIČA o GRADU

Učenici surađuju kroz raznovrsne istraživačke, kreativne aktivnosti, od kojih je najopsežnija te i učenicima i učiteljima najdraža, virtualna večer proze i poezije o Vukovaru

- Oglas -

Nekoliko godina sinergija 10-ak hrvatskih osnovnih škola osobita je u studenom, a suradnja, razvijanje empatije, djelovanje na razvoj učeničkih kompetencija za prepoznavanje važnosti odgovornosti pojedinca u društvu i utjecanje na razvoj nacionalnog i kulturnog identiteta čvršća je u danima kada se obilježavaju Dani sjećanja na žrtvu Vukovara.

Naziv projekta je Naša PRIČA o GRADU i njime koordiniraju učitelji hrvatskoga jezika Ivančica Sudinec iz OŠ Grigor Vitez iz Svetog Ivana Žabna, Dario Abram iz OŠ Dr. Andrija Mohorovičić iz Matulja i Renata Glavica iz OŠ Koprivnički Ivanec.

Ove godine projekt suradnički provodi 15 škola s područja cijele Hrvatske (Sibinj, Oprisavci, Slavonski Brod, Ploče, Karlovac, Zagreb, Piškorevci, Pleternica, Matulji, Sveti Ivan Žabno, Koprivnički Ivanec, Križevci, Staro Petrovo Selo, Tordinci).

- Oglas -

“Aktivnosti se provode na platformama Teams i eTwinning, a učenici surađuju kroz raznovrsne istraživačke, kreativne aktivnosti, od kojih je najopsežnija te i učenicima i učiteljima najdraža, virtualna večer proze i poezije o Vukovaru”, istaknula je učiteljica Renata Glavica.

Učenici i učitelji će večer proze i poezije realizirati večeras u 19 sati virtualnim putem preko platforme Teams.

Čitat će poetske i prozne ostvaraje koji su tematski i sadržajno povezani uz Vukovar, lokalitete i znamenitosti koje simboliziraju grad heroj na Dunavu te tako, iako fizički daleko, barem na sat vremena virtualno biti uz male i velike Vukovarce.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti