Srijeda, 7. prosinca 2022.

FOTO U Križu se na dostojanstven način prisjetili svih žrtava Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje

Predstavnicima Općine Križ i udruga proizašlih iz Domovinskog rata pridružio se i Marijan Almaš, 100-postotni invalid Domovinskog rata i vukovarski branitelj

Preporučujemo

Općina Križ u suradnji s Udrugom branitelja Općine Križ i Dječjim vrtićem Križić-Kružić danas, u četvrtak, obilježila je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje posjetom spomen sobi poginulih branitelja Domovinskog rata u Galeriji Križ te paljenjem lampiona u centru Križa.

Predstavnicima Općine Križ i udruga proizašlih iz Domovinskog rata pridružio se i Marijan Almaš, 100-postotni invalid Domovinskog rata i vukovarski branitelj koji je danas, u povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u Osnovnoj školi Milke Trnine učenicima pričao o Vukovaru, a oni su za njega o gradu heroju pripremili prigodan program.

Valja podsjetiti da će sutra, 18. studenog, velečasni Božo Pinjuh u župnoj crkvi Uzvišenja svetog Križa u Križu u 17.30 sati služiti svetu misu i kratko klanjanje te moliti za sve branitelje u znak sjećanja na žrtvu Vukovara.

Zvona župne crkve u 18 sati i 11 minuta, zajedno sa svim crkvenim zvonima u Hrvatskoj, zvonit će za Vukovar u sklopu hvalevrijedne akcije “ZVON za Vukovar”.

Foto: Općina Križ

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti