Petak, 12. srpnja 2024.

Osnovne škole u Virju, Drnju i Koprivničkim Bregima uskoro dobivaju fotonaponske elektrane

Župan Darko Koren uvodno je naglasio kako je potpisivanje ugovora ukupne vrijednosti 54. 921,21 eura pokazatelj da Županija nastavlja s ulaganjima u školsku infrastrukturu i provođenje politika energetske samoodrživosti

- Oglas -

U prostorijama Županijske uprave u ponedjeljak je održano potpisivanje ugovora o javnoj nabavi radova postavljanja fotonaponskih elektrana na osnovnim školama u Drnju, Virju i Koprivničkim Bregima.

Župan Darko Koren uvodno je naglasio kako je potpisivanje ugovora ukupne vrijednosti 54. 921,21 eura pokazatelj da Županija nastavlja s ulaganjima u školsku infrastrukturu i provođenje politika energetske samoodrživosti.

– Uz ove tri za koje danas potpisujemo ugovore, u protekle tri godine fotonaponske elektrane smo postavili na 13 osnovnih i srednjih škola kojima smo osnivač, ukupne vrijednosti 562 tisuće eura. Korištenjem obnovljivih izvora energije škole postaju energetski neovisnije i ostvaruju značajne financijske uštede, vjerujem da će ravnateljicama škola ovi projekti uvelike pomoći u još uspješnijem poslovanju – kazao je župan te dodao kako će se strategija ulaganja u fotonaponske elektrane nastavit izradom projekata za dogradnju školskih prostora za jednosmjensku nastavu u osnovnim i područnim školama.

- Oglas -

Potpisivanju su prisustvovale ravnateljicu OŠ Fran Koncelak Drnje Dunja Valenčak, ravnateljica OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje Marica Cik Adaković i ravnateljica OŠ Koprivnički Bregi Karolina Vidović. Uime ravnateljica obratila se Marica Cik Adaković koja je zahvalila Županiji na potpori u energetskoj obnovi škole te naglasila kako i virovska škola slijedi politiku energetske tranzicije i korištenja obnovljivih izvora energije kojima će postići značajne uštede.

U ime izvođača obratio se direktor tvrtke Đuro Đaković Elektromontaža Dragan Bogunović koji je istaknuo kako je tvrtka već radila na projektima fotonaponskih elektrana na pet škola u našoj županiji te je zahvalio na povjerenju.

Ugovori uključuju izradu projektno-tehničke dokumentacije i radove postavljanja elektrana, pa će tako OŠ Fran Koncelak Drnje dobiti elektranu snage 15 kWp-a vrijednu 10.270,87 eura, OŠ prof. Franje Viktora Šignjara elektranu snage 38 kWp-a vrijednu 19.546,09 eura te OŠ koprivnički Bregi koji će dobiti elektranu snage 42 kWp-a vrijednu 22.479,25 eura.

Današnjem potpisivanju ugovora su prisustvovali i pročelnici Darko Masnec i Ana Mušlek, viši savjetnik za provedbu kapitalnih projekata Davora Karas te pomoćnik direktora tvrtke Đuro Đaković Elektromontaža d.o.o. Zdenko Soldo.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti