Subota, 22. lipnja 2024.

Osnovnoškolci iz Cirkvene dobit će nagradu dm-a za doprinos zaštiti okoliša

Učenici su prvi put počeli prikupljati i reciklirati stari papir 2012., a u dm-ovom Zelenom koraku sudjelovalo je više od 200.000 učenika

- Oglas -

Rezultati devete dm-ove akcije Zeleni korak prikupljanja i recikliranja starog papira pokazali su kako su učenici Područne škole Cirkvena u Općini Sveti Ivan Žabno među najuspješnijim ekolozima u Hrvatskoj.

Naime, učenici su u konkurenciji od čak 90 škola bili među 10 najuspješnijih te će ih dm nagraditi s 10.000 kuna za doprinos zaštiti okoliša.

“Malo toga nas u dm-u inspirira poput Zelenog koraka u kojem osnovnoškolci već devet godina pokazuju kako, uz malo dobre volje i truda, svatko od nas može dati doprinos zaštiti okoliša i pozitivno utjecati na zajednicu. U ime dm-a zahvaljujem svim učenicima i djelatnicima PŠ Cirkvena što su se pridružili dm Zelenom koraku i udruženim snagama iz okoliša uklonili više od dvije tone starog papira”, izjavila je područna menadžerica dm-a Dijana Košić.

- Oglas -

U devetom Zelenom koraku sudjelovalo je više od 18.500 osnovnoškolaca koji su prikupljanjem i recikliranjem starog papira spasili više od 3000 stabala, a svaku od deset škola koje su prikupile i reciklirale najviše papira dm će nagraditi s 10.000 kuna.

Uz učenike PŠ Cirkvena, u 2020. najbolje rezultate ostvarili su učenici Osnovne škole Branimira Markovića (Ravna Gora), Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar (Varaždin), OŠ Petar Zrinski Šenkovec, OŠ Banija (Karlovac), OŠ Ludbreg, Područne škole Ljupina (Nova Gradiška), PŠ Glavina Donja (Imotski), PŠ Kutleše (Imotski) te PŠ Plešce (Čabar).

Učenici su prvi put počeli prikupljati i reciklirati stari papir 2012., a u dm-ovom Zelenom koraku sudjelovalo je više od 200.000 osnovnoškolaca.

Tijekom devet godina vrijedni i ekološki osviješteni osnovnoškolci spasili su više od 49.500 stabala.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti