Utorak, 18. siječnja 2022.

Premijer Plenković najavio mogućnost popuštanja mjera od veljače

Plenković je rekao da je 14-dnevna incidencija pala na 258 na 100.000 stanovnika, što je dvaput manje nego prije tri tjedna

Preporučujemo

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je na sjednici Vlade govorio o trenutnoj epidemiološkoj situaciji te je konstatirao kako je ona i dalje ohrabrujuća s obzirom na to da se nastavlja silazni trend novozaraženih koronavirusom.

“Hrvatska je u zadnjih sedam dana ostala ispod 1000 potvrđenih slučajeva dnevno te ukupan broj iznosi 4229 ili prosječno 604 nova slučaja dnevno, što je izrazito dobro i povoljno. To je razina koju smo imali sredinom listopada i to je šest puta manje nego prije šest tjedana”, rekao je premijer Plenković.

Dodao je da je 14-dnevna incidencija pala na 258 na 100.000 stanovnika, što je dvaput manje nego prije tri tjedna.

Trenutno smo na 5. najboljem mjestu u Europskoj uniji po tjednom prosjeku broja slučajeva na milijun stanovnika, iza Finske, Grčke, Bugarske i Belgije.

“Moramo biti i dalje vrlo oprezni. Želimo da se, upravo ovim odgovornim ponašanjem kojeg su pokazali naši sugrađani, protuepidemijskim mjerama koje smo usvojili, a koje nisu kompletno zatvaranje i nisu policijski sat, gdje smo uspjeli održati radnu aktivnost, aktivnost gospodarstva, ovakav trend nastavi”, poručio je premijer.

Najavio je da će se tijekom vikenda održati sastanak Stožera, epidemiologa i ekonomskog tima Vlade kako bi se vidjelo što se može učiniti od 1. veljače, s obzirom na to da postojeći režim mjera traje do 31. siječnja.

- Advertisement -

Najnovije objave