Petak, 19. kolovoza 2022.

Osobe s koprivničkog i križevačkog područja dragovoljno predale streljivo i zračnu pušku

Na ovaj način osobe su izbjegle moguće prekršajne ili kaznene sankcije, a isto tako su otklonile opasnost iz svoje okoline

Preporučujemo

Policija je izvijestila o dragovoljnoj predaji streljiva i oružja na području Koprivničko-križevačke županije.

Naime, u srijedu je soba s koprivničkog područja dragovoljno predala 49 komada raznog streljiva i četiri komada lovačkih patrona, dok je osoba sa šireg križevačkog područja dragovoljno predala zračnu pušku i 114 komada raznog streljiva.

Pušku i streljivo preuzeo je policajac protueksplozijske zaštite.

Na ovaj način osobe su izbjegle moguće prekršajne ili kaznene sankcije, a isto tako su otklonile opasnost iz svoje okoline i dale svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas, istaknuli su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Podsjetimo, akcija ‘Manje oružja, manje tragedija’ omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192, a nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policajci u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje te tako osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

- Advertisement -

Najnovije objave