Srijeda, 28. veljače 2024.

Otvoren je obnovljeni Odjel pedijatrije Županijske bolnice Čakovec

Obnovljeni Odjel otvorio je ministar zdravstva Vili Beroš, istaknuvši poslovanje i funkcioniranje Županijske bolnice Čakovec kao primjer

- Oglas -

U Županijskoj bolnici Čakovec u utorak je otvoren obnovljeni i rekonstruirani odjel pedijatrije.

Tom važnom događaju prisustvovali su mnogi sadašnji i bivši djelatnici te brojni gosti, od najmlađih do najstarijih.

Okončana faza radova, vrijedna 4,33 milijuna kuna podrazumijevala je građevinske, strojarske i elektroinstalaterske radove, a zahvati su omogućili suvremeno opremljene i funkcionalne ambulante, nove sobe za pacijente s više sanitarnih čvorova, novu rasvjetu i grijanje. Paralelno s navedenim izvode se radovi u cilju povećanja energetske efikasnosti objekta. R

- Oglas -

ekonstrukcijom je proširen prostor dnevne bolnice, te uređena čekaonica i prostorije za zaposlenike. Adaptacijskim zahvatom u prostoru za dnevnu terapiju sada je medicinskim sestrama olakšan nadzor djece.

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović, i sam pedijatar, od srca je zahvalio Međimurskoj županiji, nazvavši preuređeni odjel najljepšim darom Županijskoj bolnici Čakovec za njezin stoti rođendan.

– Brojimo dane do kraja ove, za našu ustanovu, napete godine, s jedne strane, a s druge pozitivne i pune pobjeda. Rezimiranje rezultata čini nas ponosnima kao i otvorenje ovog obnovljenog bolničkog odjela, ulaganje koje će najranjivijoj skupini pacijenata, njihovim roditeljima te zaposlenicima Bolnice omogućiti ugodniji boravak i liječenje, odnosno rad – naglasio je ravnatelj Šegović.

– Zadnjih godina obnovljeni su odjeli neonatologije te rađaonica, zatim prostori dječje i abdominalne kirurgije, potpuna obnova „stare interne“ u moderni bolnički kompleks sa Centralnom dnevnom bolnicom, najmodernijim Odjelom fizikalne terapije, te rekonstruiran prilaz ustanovi. Paralelno ulažemo i u sve ostale zdravstvene ustanove kojima je Međimurska županija osnivač s ciljem stvaranja što kvalitetnijih uvjeta za rad zaposlenicima i boljih uvjeta za pacijente. Nakon obnove Odjela pedijatrije, naš razvojni ciklus obuhvatit će i obnovu Odjela neurologije, nabavku nove radiološke i ostale opreme, a u planu nam je i formiranje centra za palijativnu skrb, dogradnju bolničke zgrade za transfuzijsku medicinu, pri čemu nećemo zapostaviti ostale zdravstvene ustanove – rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Vili Beroš i Matija Posavec na obnovljenoj čakovečkoj pedijatriji // Foto: Međimurska županija

U prigodnom programu svečanosti nastupili su učenici čakovečke Gimnazije Josip Slavenski i područnog školskog odjela iz Žiškovca te mališani iz Dječjeg vrtića Cipelica Čakovec.

- Oglas -

Obnovljeni Odjel otvorio je ministar zdravstva Vili Beroš, istaknuvši poslovanje i funkcioniranje Županijske bolnice Čakovec kao primjer.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti