Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Otvorena je nova zgrada Srednje škole Čakovec

Najveću zahvalu i veliki aplauz dobio je njemački prijatelj škole Friedhelm Loh, njemački poduzetnik i osnivač zaklade ‘Wertestarter’ koji je zajedno s osnivačem škole Bratoljubom Horvatom najzaslužniji za provedbu ovog projekta

- Oglas -

U četvrtak je i službeno otvorena nova zgrada Srednje škole Čakovec, a svečanosti su bili nazočni mnogi uzvanici na čelu s Andrejom Plenkovićem.

Prva se prepunoj dvorani obratila Gordana Ramušćak, ravnateljica Srednje škole Čakovec, izvještavaju Međimurske novine.

– Drago mi je što smo okupili u ovako velikom broju. Ulazak u ovaj projekt izgradnje ove nove školske zgrade podsjećao je na ulazak u brak. To je onaj dobro poznati osjećaj da bi to moralo biti nešto dobro, ali i neizvjesnost jer nismo znali što nas čeka. Hvala vam što ste vjerovali u nas, što ste vjerovali u našu viziju i što ste našim učenicima omogućili školu s osmijehom.

- Oglas -

Svečanosti otvorenja prisustvovali su Andrej Plenković, premijer Republike Hrvatske, Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja, Sunčana Glavak, EU zastupnica, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, župan Međimurske županije Matija Posavec, varaždinski župan Anđelko Stričak, te mnogi drugi gosti.

– Škola s osmijehom je najbolji mogući slogan s obzirom na ozračje koje sam već sad i drugi puta osjetio stigavši u ovu školu. Ovo je jedna od 30-ak vjerskih škola u Hrvatskoj koje nadopunjuju naš sustav javnih škola i na koje smo istinski ponosni – rekao je premijer Plenković.

Najveću zahvalu i veliki aplauz dobio je njemački prijatelj škole Friedhelm Loh, njemački poduzetnik i osnivač zaklade ‘Wertestarter’ koji je zajedno s osnivačem škole Bratoljubom Horvatom najzaslužniji za provedbu ovog projekta. On je istaknuo je da je nova škola zapravo dar nebesa te da se moramo zahvaliti Bogu na ovom velikom daru.

Sjajnim plesnim i glazbenim performansima predstavili su se učenici i profesori Srednje škole Čakovec, Scifidelity Orchestra te Tamara Korunek.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti