Četvrtak, 29. veljače 2024.

Otvorenje izložbe Roberta Gojevića u srijedu u Galeriji Koprivnica

Kuriozitet izložbe je izlaganje i originalnih ambrotipija na staklu što će uz edukativni video materijal pobliže objasniti način rada i povijesni proces kojim se Robert Gojević služi

- Oglas -

Izložba ‘Studijski portret’ autora Roberta Gojevića bit će otvorena u srijedu, 18. svibnja u Galeriji Koprivnica.

Riječ je o izložbi studijskih portreta Roberta Gojevića snimljenih povijesnim procesom mokrog kolodija na staklenoj ploči.

”U autorskoj koncepciji povjesničarske umjetnosti i više kustosice Draženke Jalšić Ernečić izložba će pokazati sto studijskih portreta poznatih i slavnih iz svijeta umjetnosti, kulture i medija koje je u posljednjih desetak godina u tehnici mokrog kolodija na staklenoj ploči snimio zagrebački umjetnički fotograf Robert Gojević” ističu u Muzeju grada Koprivnice.

- Oglas -

Po uzoru na Nadara i Pommera, Gojević nastoji zabilježiti auru zaslužnosti i slave, dok suvremenim pristupom nastoji naglasiti slojeviti i kompleksni odnos pojedinca prema slavi.

Gojević istražuje ikoničku razinu portret fotografije, a tehnika fotografiranja portretima daje posebnu važnost u kontekstu suvremene hrvatske fotografije u 21. stoljeću.

Kuriozitet izložbe je izlaganje i originalnih ambrotipija na staklu što će uz edukativni video materijal pobliže objasniti način rada i povijesni proces kojim se Robert Gojević služi.

Projekt je realiziran sredstvima Grada Koprivnice i Grada Virovitice.

Otvorenje izložbe najavljeno je za 19 sati.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti