Petak, 29. rujna 2023.

Otvoreno je Križevačko veliko spravišče, u nedjelju pjeva Zečić

Križevačko veliko spravišče je veliki sajam kulture na kojem se predstavlja kulturno-povijesna baština križevačkog kraja

- Advertisement -

U znak sjećanja na legendu o „pomirbi“ kalničkih šljivara i križevačkih purgera, manifestacija je nazvana „Križevačko veliko spravišče“ i već pet desetljeća nastavlja tradiciju i njegovanje tradicionalnih običaja uz razvijanje bratstva i pajdašije među ljudima dobre volje, piše Prigorski.hr.

Križevačko veliko spravišče je veliki sajam kulture na kojem se predstavlja kulturno-povijesna baština križevačkog kraja. Riječ je o manifestaciji u sklopu koje se odvija najveća interaktivna predstava na otvorenom o pomirbi križevačkih purgera i plemenitih kalničkih šljivara u kojoj publika sudjeluje brojnim zdravicama po Križevačkim štatutima.

Koren i Jakšić
Ugledni gosti na otvorenju // Foto: Prigorski.hr

Svečano otvaranje manifestacije održano je uz povorku na relaciji u Hotelu Kalnik – Strossmayerov trg, glavna pozornica.

- Advertisement -

U povorci je sudjelovalo preko 200 sudionika, od kulturno-umjetničkih društava, Križevačke djevojačke straže i Križevačkih mažoretkinja pa do glumaca Spravišča i ostalih uzvanika. Brojna poznata lica bila su u povorci, a nakon povorke krenula je tradicionalna predstava u kojoj je gradonačelnik Mario Rajn predao ključ grada na tri dana varoškom sucu.

Uslijedio je vatromet i koncert Marka Kutlića. U subotu nastupaju Klapa Iskon i Matija Cvek, a u nedjelju Dražen Zečić.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti