Utorak, 27. rujna 2022.

Ovako izgleda travnjak u Velikoj Gorici dva sata prije utakmice sa Slavenom Belupom

Kako je pao prvi snijeg, pitanje je u kakvim će se uvjetima igrati, ako ne dođe slučajno i do odgode. Dva sata prije utakmice čiste se linije, na gol se stavljaju trakice u boji, no problem je što snijeg i dalje pada

Preporučujemo

Nogometaši Slavena Belupa u sklopu zaostalog 11. kola Hrvatski Telekom Prve lige danas, u srijedu, gostuju u Velikoj Gorici. Domaćin je trenutačno trećeplasirana momčad prvenstva, a utakmicu je najavio trener koprivničke momčadi Tomislav Stipić.

– Sve utakmice u HNL-u su komplicirane. Trebamo se dobro pripremiti i pružiti dobru izvedbu kako bi imali realnu šansu za pobjedu ili osvajanje boda. To ćemo i ovog puta napraviti. Znamo da je Gorica dobra momčad, ali i da svoje utakmice u posljednje vrijeme pobjeđuje isključivo čarolijom pojedinaca na što ćemo se i pripremiti. Znamo da smo ove sezone osvojili više bodova u gostima nego kod kuće, ali isto tako i da smo s Goricom igrali jako dobro u Koprivnici, a nesretno izgubili. Ima dosta argumenata da hrabro sjednemo u autobus i krenemo prema Gorici – istaknuo je Stipić uoči putovanja.

Koprivnička momčad u ovaj dvoboj ulazi nakon uvjerljive pobjede u Šibeniku rezultatom 3:0.

– Ta je utakmica podigla samopouzdanje i raspoloženje. Bilo je zaista lijepo u autobusu, na putu kući. Drago mi je zbog mojih igrača jer su odigrali dobro i prema naprijed i prema nazad, odigrali su jednu balansiranu utakmicu. I igrači koji su ušli s klupe opravdali su svaku svoju minutu. Sigurno je i ta utakmica putokaz jer smo pokazali da smo iz prve utakmice sa Šibenčanima u Koprivnici, u kojoj jedno poluvrijeme nije bilo na nivou, izvukli pouke i da smo se popravili i na kraju uzeli bodove u gostima. Generalno smo shvatili da u HNL-u ne osvajaju bodove ljubazni zetovi i gospoda, već ‘lopovi i lopovsko ponašanje’ – na svoj je način poručio Stipić.

U prvom međusobnom susretu Slaven Belupa i Gorice, Goričani su u Koprivnici golovima u samoj završnici susreta slavili rezultatom 2:1.

– Gorica je specifična momčad s puno internacionalaca. Oni su kao predator, iskoriste greške protivnika. Možemo iskoristiti onu prvu utakmicu s Goricom kao motiv, ali možemo i ovu protiv Šibenika shvatiti kao ‘mini pripremu’ jer igraju slično. Najvažnije je da moji igrači ostanu vjerni sebi i potvrde formu iz gotovo cijele ove sezone. Svi moramo braniti svoj gol, a ako nas još malo sreća pomazi u realizaciji bit će to još bolje – zaključio je Stipić.

Utakmica je na rasporedu od 17 sati. No, kako je pao prvi snijeg, pitanje je u kakvim će se uvjetima igrati, ako ne dođe slučajno i do odgode. Dva sata prije utakmice čiste se linije, na gol se stavljaju trakice u boji, no problem je što snijeg i dalje pada.

- Advertisement -

Najnovije objave