Subota, 15. lipnja 2024.

Palinovec obilježio dan mjesta i blagdan svog zaštitnika

Svečanost je započela misom, nakon čega je slijedio mimohod do društvenog doma gdje je održan i kulturno-umjetnički program ispunjen međimurskom popevkom i plesom

- Oglas -

Tradicionalno, u subotu uoči blagdana svetog Josipa, Palinovčani slave Dan mjesta. Dan mjesta Palinovec obilježava se u spomen blagoslova kapelice Presvetog Trojstva, a ove godine je obilježena 29. obljetnica toga događaja.

Svečanost je započela misom, nakon čega je slijedio mimohod do društvenog doma gdje je održan i kulturno-umjetnički program ispunjen međimurskom popevkom i plesom.

Svečanost je otvorio predsjednik Vijeća mjesnog odbora Vladimir Sabol koji je pozdravio goste i mještane i čestitao Dan Palinovca.

- Oglas -

Načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat kaže da je danas Palinovec mjesto koje predstavlja primjer kako zajednica treba funkcionirati:

– Vaše zajedništvo i sloga zaista su vrijedni svakog divljenja, jedinstvo kakvo vi njegujete, nema ni jedno mjesto u našoj općini, stoga vjerujem da je to snaga kojom možete napraviti sve što zamislite – rekao je načelnik, te pohvalio vrijedne udruge Palinovca, od Dobrovoljnog vatrogasnog društva i Nogometnog kluba Mladost, do Udruge žena i Sportsko-ribolovnog društva Šaran, koji redom pridonose dobrobiti mjesta.

– Sretan vam Dan Palinovca – mjesta koje ima dušu i srce i zaista je posebno, a svakako i jedno od uređenijih mjesta u Međimurju. Čestitam vam na svim postignućima – rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec, naglasivši da su upravo male sredine srce županije.

– U malim sredinama postoji posebna povezanost među ljudima jer se dijele zajednički interesi, vrijednosti i iskustva. Vaša je sredina takva, sredina prijatelji koji su svjesni važnosti svoje sloge – kazao je župan i dodao da će Palinovec, ali i cijela općina Donji Kraljevec i dalje uživati podršku Županije.

– Nakon što smo završili statičku sanaciju i obnovili fasadu na područnoj školi u Palinovcu, postavit ćemo ogradu oko i urediti dječje igralište. U Hodošanu ćemo započeti uređenje školske dvorane.

- Oglas -

Govoreći o snazi malih sredina, župan je istaknuo DVD Palinovec kao jedno od najbrojnijih i najboljih vatrogasnih društava Međimurja.

Palinovec
Foto: Međimurska županija

Svake godine o Danu Palinovca dodjeljuju se priznanja i zahvale istaknutim pojedincima. Plaketu naselja Palinovec ove godine dobili su Tamara Recek, Ivan Pavlic i Ljubica Srpak, dok su zahvalnice uručene Istvanu Kuzmi, Plesnom ansamblu Silaš te Angeli Cserdine Nemeth.

U prigodnom programu nastupili su učenici 1. i 3. razreda iz područnog školskog odjela u Palinovcu izvedbom plesne točke, a učenici 2. i 4. razreda su zapjevali. Prvašić Teo Malović, recitirao je stihove, a sjajne plesne nastupe imali su i plesni ansambl Silaš iz Budimpešte te članovi Udruge mladih Palinovčanis predstavom Zvonili ste, milostivni?

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

*Ovaj sadržaj donosimo u suradnji s Međimurskom županijom

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti