Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Papac u Sloveniji raspravljao o razvitku ruralnih područja

Trodnevni program održan je u općini Benedikt u Republici Sloveniji te je okupio velik broj predstavnika jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Slovačke i Austrije

- Oglas -

Član Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije Fran Papac prisustvovao je aktivnostima projekta “B-LIVE – Active Citizenship for Revived EU Countryside”, izvijestila je Služba ureda župana.

Trodnevni program održan je u općini Benedikt u Republici Sloveniji te je okupio velik broj predstavnika jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Slovačke i Austrije.

Nizom edukativnih radionica, panel rasprava i javnih tribina, sudionici su prezentirali te razmijenili vlastita iskustva o razvitku ruralnih područja, odnosno kako ista približiti mladim ljudima.

- Oglas -

Upravo je cilj projekta bio da se kroz debatu i argumentiranu raspravu dođe do konkretnih zaključaka kako ponovno oživjeti i učiniti privlačnim za život ruralna područja Europske unije, kako bi se zaustavio trend iseljavanja mladih ljudi.

Slijedom toga, Fran Papac je prezentirao konkretne mjere i projekte koje Koprivničko-križevačka županija provodi s ciljem razvoja ruralnih sredina na području županije te je potpisao Sporazum o suradnji s predstavnicima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti