Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Pažnja, pažnja: u Podravini i Prigorju za vikend pojačani nadzor prometa

  U sklopu pojačanog nadzora tijekom subote na nedjelju provest će se 24-satna akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga

Preporučujemo

Vikendima od 1. do 16. lipnja na području Policijske uprave  koprivničko-križevačke zabilježeno je 13 prometnih nesreća (45 posto), od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Najviše prometnih nesreća zabilježeno je od 11 do 13 sati, (5) i od 18 do 20 sati (4). Najčešće vrste prometnih nesreća bile su sudar vozila iz suprotnih smjerova (4) i slijetanje vozila s ceste (3), dok su najčešći uzroci događanja ovih prometnih nesreća bili brzina neprimjerna uvjetima (3), nepropisno uključivanje u promet (3) i nepropisno kretanje kolnikom (4).

Mladi vozači izazvali su dvije prometne nesreće (15 posto), a vozači pod utjecajem alkohola tri prometne nesreće (23 posto). Zabilježeno je sudjelovanje i lakše ozljeđivanje jednog vozača motocikla.

Kako bi se smanjilo stradavanje osoba u prometnim nesrećama, Policijska uprava koprivničko-križevačka će tijekom predstojećeg vikenda, od petka 18. lipnja do ponedjeljka, 21. lipnja, provoditi pojačani nadzor prometa.

Pojačano će se nadzirati brzina kretanja vozila, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, poštivanje prednosti prolaska, korištenje sigurnosnog pojasa, prijevoz djece u vozilima, korištenje mobitela i ostali najteži prometni prekršaji.

Pozornost će se posvetiti i nadzoru mladih vozača, vozača bicikala, mopeda, motocikala i traktora te nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja.

U sklopu pojačanog nadzora tijekom subote na nedjelju provest će se 24-satna akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga.

“S obzirom na događanje većeg najtežih broja prometnih nesreća vozača motocikala s najtežim posljedicama na području Hrvatske, sve vozače motocikala i mopeda molimo za poštivanje prometnih propisa kako ne bi ugrozili sebe ali i druge. Vozače ostalih vozila molimo da povećanu pozornost posvete sudjelovanju vozača mopeda, motocikala i bicikala u prometu”, istaknuli su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

 

- Advertisement -

Najnovije objave