Nedjelja, 2. listopada 2022.

Pažnja: tijekom vikenda policija će pojačano nadzirati vozače pod utjecajem alkohola i droge

Također, posebna pozornost posvetit će se nadzoru mladih vozača te nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja

Preporučujemo

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu te broj prometnih nesreća tijekom vikenda od 6. do 9. svibnja provodit će se pojačani nadzor prometa.

Nadzirat će se upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava, nadzor brzine kretanja vozila, korištenja mobitela, korištenja sigurnosnog pojasa, poštivanja prednosti prolaska, prijevoza djece u vozilima, nadzoru upravljanja vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane i ostalih najtežih prometnih prekršaja.

Posebna pozornost posvetit će se nadzoru mladih vozača te nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja.

U sklopu pojačanog nadzora prometa tijekom predstojećeg vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provodit će se pojačani nadzor upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Također, provest će se akcija 24-satnog nadzora vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga 7./8. svibnja, koja je usklađena s ROADPOL-ovim planom aktivnosti za 2022.

“Apeliramo na vozače da ne sudjeluju u prometu ako su konzumirali alkohol i druga opojna sredstva nego da u tom slučaju koriste ‘dogovornog vozača’, javni ili taxi prijevoz te skrećemo pozornost vozačima svih vozila da prilagode vožnju uvjetima i stanju kolnika s obzirom na trenutne meteorološke uvjete”, ističu iz PU koprivničko-križevačke.

Nadalje, apelira se na vozače motocikala i mopeda da poštuju prometne propise, a brzinu kretanja prilagode vremenskim uvjetima, karakteristikama i stanju prometnica.

Vozačima se savjetuje da poštuju ograničenje brzine kretanja vozila, prednost prolaska vozila na raskrižjima, razmak između vozila i pravilno korištenje mobitela.

“Podsjećamo na obveznu upotrebu sigurnosnih pojasa za sve putnike u vozilu te na pravilan prijevoz djece u vozilima korištenjem odgovarajućih autosjedalica”, istaknuli su iz PU koprivničko-križevačke.

- Advertisement -

Najnovije objave