Subota, 24. rujna 2022.

Raspalo se Prljavo kazalište, Houri osnivač benda zabranio nastupe

Tihomir Fileš i Jasenko Houra, osnivači benda zbog čijeg će razlaza njihova publika vječno žaliti, danas više i ne razgovaraju

Preporučujemo

Ono o čemu se mjesecima šuškalo po glazbenim kuloarima, to se i dogodilo. Naime, nema više Prljavog kazališta, barem ne onakvog kakvog smo godinama poznavali.

Nakon 45 godina, za Jutarnji list je potvrđeno da se nakon 45 godina raspao po mnogima najmoćniji bend koji je davne 1979. objavio svoj prvi LP nazvan Prljavo kazalište.

Dugogodišnji prijatelji, kumovi i sjajni glazbenici koji su zajedno punili arene i stadione te bacali publiku u trans, Tihomir Fileš i Jasenko Houra, osnivači benda zbog čijeg će razlaza njihova publika vječno žaliti, danas više i ne razgovaraju, a kako je krenulo u budućnosti bi mogli pričati samo putem odvjetnika.

O tome da članovi benda imaju različite glazbene vizije i želje te da su se zasitili jedni drugih počelo se govorkati 2021. godine. Nitko tome nije pridavao previše značaja, no, umjesto da se strasti smire stvar je eskalirala i rezultirala raspadom benda, ali i mogućim tužbama.

Naime, premda je jasno da zajedno neće nastaviti raditi, Houra je, rekao je Fileš za Jutarnji list za 24. lipnja dogovorio nastup Prljavog kazališta u Vrbniku na Krku. U najavi što ju je na društvene mreže postavila Turistička zajednica općine Vrbnik ne piše tko će pjevati, a tko svirati, ali Fileš, koji je vlasnik žiga i imena benda, poručuje da se taj događaj ne smije nazvati ‘koncertom Prljavog kazališta’, ako glazbenici i turistička zajednica ne žele riskirati tužbu.

“Bend naravno može nastupiti pod nekim drugim imenom. Nije problem. Ali, pod imenom Prljavo kazalište – ne! Da stvar bude sasvim jasna treba znati da sam ja u bendu 45 godina, i kao takav njegov sam osnivač”, rekao je Fileš.

- Advertisement -

Najnovije objave