Utorak, 18. siječnja 2022.

Picoki za sport: veselim igrama mališana na đurđevačkom ŠRC-u obilježen sportski dan

Nakon odigranih igara, najbolji su dobili medalje, dok su svi dobili plakete priznanja i zahvale za sudjelovanje

Preporučujemo

Zajednica sportskih udruga Đurđevac već je daleko u provedbi projekta Picoki za sport, a koji je započeo još u prosincu 2018. kada je s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Tako su u sklopu projekta Picoki za sport provedene brojne aktivnosti, a jedan od važnih elemenata projekta je promidžba sporta i zdravog načina življenja.

Zajednica sportskih udruga Đurđevac započela s promotivnom i medijskom kampanjom putem svoje web stranice te putem društvenih mreža tako da su kreirani Instagram i Facebook profili koji sadrže objave o svim važnim događajima u sklopu projekta.

Izrađen je i logo projekta koji se sastoji od našeg najpoznatijeg simbola grada – Picoka ili pijetla.

Također, prilikom otvorenja ŠRC-a Vlado Leščan Duspe djeci i mladima s đurđevačkog područja podijeljeno je 450 kompleta, promotivnih materijala, koji sadrže trenirku, majicu, ruksak i jaknu, a zahvaljujući projektu u cijelosti je opremljena teretana na ŠRC-u te je kupljena sportska oprema.

U utorak, 20. listopada, velik broj mališana našao se na ŠRC-u Vlado Leščan Duspe gdje su igrali razne igre poput nabacivanje kolutova, potezanje užeta, savladavanje poligona palicom za hokej dok se vodi loptica i nošenje loptice u žlici preko prepreka.

Picoki za sport: veselim igrama mališana na đurđevačkom ŠRC-u obilježen sportski dan

Na samom početku okupljene je pozdravio ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović koji je rekao kako je puno sredstava uloženo, puno stvari dobiveno i kako je siguran da djeca iskorištavaju mogućnosti koje im se pružaju.

Ravnatelj Domišljanović je naglasio kako je sve više mladih i kako misli da su na dobrom putu da sport iskoriste za bolje zdravlje i kvalitetniji život.

Ovaj sportski dan svečano je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković.

“Đurđevac je sportski grad, a Zajednica grada Đurđevca trenutno u svom sastavu ima 21 članicu s više od 600 aktivnih sportaša i sportašica koji su uključeni u sportske aktivnosti preko svojih klubova. Zahvaljujem svim sportašima, a najviše trenerima i ostalim sportskim djelatnicima koji sudjeluju i uspješno provode ovaj projekt. Zajedno ćemo se zabavljati, igrati i uživati u sportu. Hvala svim ljudima koji su radili na projektu i osigurali milijun kuna. Projekt traje do kraja godine i radi se na tome da se osigura sufinanciranje za još dodatne dvije godine”, rekao je Željko Lacković.

Željko Lacković

Nakon odigranih igara, djecu su čekali sendviči, voće i piće osvježenja. Najbolji su dobili medalje, dok su svi dobili plakete priznanja i zahvale za sudjelovanje.

Veselim igrama mališana na đurđevačkom ŠRC-u obilježen sportski dan

Partneri Zajednici u ovom projektu su Đurđevac, Škola nogometa grada Đurđevca, Rukometni klub Đurđevac, Karate klub Đurđevac i Košarkaški klub Mladost Đurđevac.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko milijun kuna, a projekt je u cijelosti financiran iz sredstava EU i iz Državnog proračuna Hrvatske.

Foto: Grad Đurđevac

- Advertisement -

Najnovije objave