Srijeda, 6. srpnja 2022.

Planinarsko društvo Borik Đurđevac obilježilo dvadesetu obljetnicu

U dvadeset godina postojanja Društvo je organiziralo brojne planinarske pohode na vrhove diljem svijeta i Hrvatske

Preporučujemo

U đurđevačkoj je knjižnici obilježena dvadeseta obljetnica postojanja Planinarskog društva Borik Đurđevac.

O samim počecima osnivanja društva govorio je Đuro Petrović, a predsjednica Društva Sanja Ivančan upoznala je prisutne s planovima i planinarskim pohodima koji su zacrtani za ovu godinu.

“Društvo je u ovoj godini doživjelo procvat jer su mu se pridružili mnogobrojni mlađi članovi željni boravka na svježem zraku i dobrog društva te sada broji 74 člana”, naglasila je Sanja Ivančan.

Obljetnica Planinarskog društva Borik
Obljetnica Planinarskog društva Borik // Foto: Grad Đurđevac

U dvadeset godina postojanja Društvo je organiziralo brojne planinarske pohode na vrhove diljem svijeta i Hrvatske o čemu su kroz vrlo zanimljive prezentacije i avanturističke priče govorili dugogodišnji članovi Nedeljka Bocak i Želimir Hrvatić.

Ove godine Društvo planira organizirati planinarske pohode u Mađarsku, Slovačku, Bugarsku, Grčku i Sloveniju. Potrebno je naglasiti i da se krenulo u realizaciju projekta uređenja prve prave đurđevačke planinarske staze, a već je trasirana dionica od lovačkog doma u Mičetincu preko Mičetinskog jarka, Svete Ane i vinogorja kojom će se obogatiti i turistička ponuda.

Također, u planu je i trasiranje staze od park šume Borik do geografsko-botaničkog rezervata Đurđevački pijesci koja će obuhvatiti šumska područja te će biti atrakcija za rekreativce.

- Advertisement -

Najnovije objave