Srijeda, 29. studenoga 2023.

Plesačica koprivničkog Ritma Leona Belčić 15. je na svijetu

Time je ostvarila najbolji rezultat od svih hrvatskih predstavnica.

- Advertisement -

Članica Sportskog plesnog kluba Ritam Koprivnica Leona Belčić osvojila je 15. mjesto na Svjetskom prvenstvu u latinsko-američkim plesovima, u kategoriji starije mladeži.

Prvenstvo se održalo pod okriljem međunarodnog Olimpijskog odbora u gradu Calvià, na Mallorci, u Španjolskoj.

Povijesni plesni vikend u gradu Calvià, na otoku Mallorca, zaključen je s nastupom sportašica na Svjetskom prvenstvu u latinsko-američkim plesovima u pojedinačnoj konkurenciji starije mladeži.

- Advertisement -

Izvrsnim plesnim izvedbama sportašica Leona svrstala se u četvrtzavršnicu i od 63 natjecateljice osvojila odlično 15. mjesto. Time je ostvarila najbolji rezultat od svih hrvatskih predstavnica.

Prije samog prvenstva održana su dva međunarodna natjecanja. Open natjecanje na kojem je izborila prvo mjesto u standardnim plesovima i četvrto u latinsko-američkim plesovima. Na WDSF Open natjecanju osvojila je peto mjesto u standardnim i sedmo mjesto u latinsko-američkim plesovima.

“Ovim putem čestitamo Leoni i njenom trenerskom timu jer bez zajedničkog truda i rada ne bi bilo niti ovih rezultata. Vjerujemo da će stečeno iskustvo i sudjelovanje u ovom povijesnom događaju biti izuzetan motiv za njezin daljnji sportski razvoj”, istaknuli su iz Ritma.

Leona Belčić
Leona Belčić // Izvor fotografije: SPK Ritam
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti