Nedjelja, 23. siječnja 2022.

Počeli upisi u Ljetnu školu robotike u Đurđevcu, klinci će programirati i dizajnirati robote

Ljetna škola je prvi puta organizirana prije četiri godine, a školu je svake godine polazilo oko 120 djece koja su bila podijeljena u grupe po uzrastu

Preporučujemo

U organizaciji Alternativnog autonomnog kluba kulture iz Đurđevca od 24. kolovoza do 7. rujna održat će se Ljetna škola programiranja i robotike.

Škola je namijenjena svima od predškolskog uzrasta (upisnika u 1. razred osnovne škole), pa sve do završenog 4. razreda srednje škole (maturanti).

Glavna misao vodilja ovog projekta je povećati opće znanje iz računalnih, automatiziranih i robotskih sustava, a time i povećati upise učenika u tehničko-informatičko područje.

Ljetna škola je prvi puta organizirana prije četiri godine, a školu je svake godine polazilo oko 120 djece koja su bila podijeljena u grupe po uzrastu dok su grupe vodili profesori i predavači informatike i tehničkog.

Đurđevac je prepoznao važnost ovog inovativnog projekta za zajednicu te je projekt i ove godine podržao sa 30.000 kuna.

Još 2016. ideja je odmah u startu bila prihvaćena i podržana od Đurđevca, sponzora, profesora i roditelja, a završetkom projekta brojke i podaci svjedoče o njegovoj uspješnosti, ali najveći rezultat su zadovoljna djeca i roditelji.

“Na ovaj način nastojimo promijeniti način učenja, a ideja je da se rade cool projekti tako da djeca sama požele raditi i dizajnirati svoje igračke, a ne da ih gotove kupuju u dućanu. Cilj škole je da djeca usvoje znanje iz područja programiranja i robotike uz opuštenu atmosferu, te da uživaju u učenju bez stresa i testiranja. U 21. stoljeću, prema mnogima autorima, najveći dio radne snage će biti zamjenjiv, a zamijenit će ga roboti, nemojmo dopustiti da djecu obrazujemo u strukama koja su zamjenjiva”, rekao je profesor Tomislav Ostojić.

Upisi u školu su besplatni za sve učenike zahvaljujući Đurđevcu i ostalim sponzorima te se mogu izvršiti putem stranice projekta:  upiši ljetnu školu programiranja i robotike

- Advertisement -

Najnovije objave