Četvrtak, 2. prosinca 2021.

Volonteri koprivničkog Crvenog križa pomagali stanarima Doma za starije i nemoćne osobe

U 11 odlazaka u kupnju namirnica sudjelovalo je devet volontera koji su ostvarili 63 volonterska sata, a kupljeno je više od 300 paketa za korisnike doma

Preporučujemo

Odlukom županijskog Stožera civilne zaštite korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici omogućen je izlazak iz doma pa je tako i završila akcija koprivničkog Crvenog križa pomoći u kupnji namirnica stanarima u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica.

Zbog epidemije uzrokovane koronavirusom i strogih epidemioloških mjera stanarima Doma za starije i nemoćne osobe bilo je zabranjeno napuštanje zgrade doma pa nisu bili u mogućnosti otići do trgovine po potrepštine koje ne mogu nabaviti u domu.

– Kako bi olakšali starijim sugrađanima boravak u izolaciji, volonteri Gradskog društva Crvenog križa dva puta tjedno, utorkom i petkom, od 26. lipnja do 31. srpnja, odlazili su u nabavku potrepština koje su stanari naručili – istaknuli su iz koprivničkog Crvenog križa.

Volonteri koprivničkog Crvenog križa pomažu stanarima Doma za starije i nemoćne osobe

U ukupno 11 odlazaka u kupnju namirnica sudjelovalo je devet volontera koji su ostvarili 63 volonterska sata, a kupljeno je više od 300 paketa za korisnike doma.

Namirnice koje su naručivali štićenici doma bile su raznovrsne, a najviše želja je bilo za kupnju voća, povrća i slatkiša.

Da je akcija bila uspješna govore pohvale samih stanara te zadovoljna lica volontera koji uvijek rado pomažu potrebitima.

Najnovije objave