Četvrtak, 28. rujna 2023.

Podigao ekipu, dvaput dobio Lokomotivu, osvojio Kup, ali ni to mu neće biti dovoljno da ostane na klupi Podravke

Teško se oteti dojmu da je Pranjiću takvim scenarijem nanesena poprilična nepravda

- Advertisement -

Podravka Vegeta u subotu je u Poreču po 25. put osvojila Kup Hrvatske, Lokomotiva je u finalu pala čak i lakše od očekivanja.

Ni u jednom trenutku Podravkina pobjeda zapravo nije dolazila u pitanje, bila je to dominantna predstava ekipe koja je više željela pobjedu.

Jest da je to tek utješna nagrada za koprivnički klub, koji je u prvenstvu kiksao i zbog domaćeg poraza od Dugog Sela drugu godinu zaredom izgubio naslov.

- Advertisement -

Što je gotovo nevjerojatno, s obzirom na razlike u ulaganjima između Podravke i Lokomotive.

Međutim, Lokomotiva je dala dugogodišnje povjerenje jednom treneru, velikom znalcu Nenadu Šoštariću, i to joj se s kamatama vratilo.

Podravka je s nekoliko puta većim proračunom lutala, isprobavala, dovodila i trenere koji su po prvi put radili sa ženama, znate i sami kako je sve to završilo.

Pranjići
Antonio Pranjić s majkom Violetom i ocem Vjekoslavom // Foto: Facebook Violeta Pranjić

Nakon odlaska Željka Babića za privremenog trenera do kraja sezone postavljen je Antonio Pranjić, koji se već treći put našao u toj ulozi. I svaki put je povjerenje opravdao, ali za klupske čelnike to nije bilo dovoljno dobro da mladom stručnjaku pruže dugoročno povjerenje.

Očekivalo se da bi Pranjić mogao ostati osvoji li Kup, ali mu je ‘puška’ bila spremljena već ranije.

- Advertisement -

Poreč je ovih dana rukometni grad, tu su svi što nešto znače u hrvatskom rukometu. A u subotu je taj rukometni Poreč uoči finala Podravke i Lokomotive ‘brujao’:

”Pranjić neće ostati, ipak su već sve dogovorili s Obrvanom”.

I čini se da je to doista tako. Dolazi uvaženi stručnjak koji iza sebe ima puno iskustva i godina rada, isto tako i uspjeha. Nije još nikad Ivica Obrvan radio u ženskom rukometu, to naravno ne znači da se neće snaći i da u Koprivnici neće napraviti dobar posao.

Teško se, međutim, oteti dojmu da je Pranjiću takvim scenarijem nanesena poprilična nepravda.

Podigao je ekipu i to značajno, radio po modernim rukometnim postulatima i, što je najvažnije u današnje vrijeme, ‘kliknuo’ s ekipom. Jer ekipa mora slijediti trenera, a ova Podravka to radi. U finalu se to najbolje vidjelo.

Ako sad nije zaslužio priliku, sad kad se i Lokomotivina ekipa ‘raspada’ jer igračice odlaze za boljim ponudama, a odlazak je najavio i Šoštarić, onda stvarno ne znamo kad će.

Pranjić je dvaput bez većih problema dobio Lokomotivu, osvojio je i Kup, ali ni to mu nije bilo dovoljno da ostane na klupi prve ekipe. Nude mu, navodno, Školu rukometa ili poziciju pomoćnika…

Lokalna javnost jasno je rekla što misli o tome, isto tako i navijači, kadeti RK Koprivnice koji su u porečkom finalu srčano navijali za kolegice iz Podravke kojima su sparirali na treninzima u posljednje vrijeme. I naravno, za svog Pranju, koji je trenersku karijeru započeo u muškom klubu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti