Petak, 3. prosinca 2021.

Podravina i Prigorje: 195 novozaraženih, tri osobe preminule

Od početka pojave koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije bolest je potvrđena kod 14.537 osoba

Preporučujemo

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 195 novih slučajeva bolesti COVID-19,

Trenutno su aktivna 1574 slučaja, oporavilo se 26 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 69 pacijenta, od kojih je 17 na respiratoru.

U koprivničkoj Općoj bolnici preminule su tri osobe (1933., 1936. i 1948. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti, a dvije nisu bile cijepljene.

U školama na području županije imamo 111 pozitivnih učenika, u samoizolaciji ih se nalazi 387, pozitivno je i 36 nastavnika te je njih 19 u samoizolaciji.

Što se tiče nenastavnog osoblja, 13 osoba je pozitivno, sedam ih je u samoizolaciji, a u samoizolaciji su i četiri razreda, priopćio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 609 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem sa sumnjom na koronavirus.

Od početka pojave koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije bolest je potvrđena kod 14.537 osoba.

U srijedu je u Koprivnici provedena akcija cijepljenja protiv koronavirusa kojoj se odazvalo 544 građana, koji su primili prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Podsjetimo, u petak, 26. studenoga, u dvorani križevačke Osnovne škole Ljudevita Modeca od 14 do 18 sati bit će organiziran punkt za cijepljenje protiv koronavirusa, na kojem su građanima dostupna sva cjepiva (Comirnaty (Pfizer), Moderna, Janssen (Johnson)).

Za dolazak na cijepljenje nije potrebna prethodna najava, potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu, a kod dolaska na drugu i treću dozu potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva.

Najnovije objave