Utorak, 29. studenoga 2022.

Podravina i Prigorje: 28 novozaraženih, jedna osoba preminula

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 593 slučajeva bolesti Covid-19, a 75 osoba je ozdravilo

Preporučujemo

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza preostalih testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus izuzetih u subotu, 21. studenoga, na području županije potvrđeno 28 novih slučajeva bolesti Covid-19.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 593 slučajeva bolesti Covid-19, 75 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 63 osoba.

U OB Koprivnica preminula je osoba starije životne dobi (1938. g) s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze.

Od početka pojave koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije je ukupno testirano 9909 osoba te je zabilježeno 1977 slučajeva bolesti Covid-19.

Podsjećamo da su u nedjelju, 22.studenoga, na snagu stupile odluka o izmjenama odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti Covid-19 putem okupljanja te odluka o izmjenama i dopuni odluke o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga koje je donio nacionalni Stožer civilne zaštite.

S obzirom na intenzivnu lokalnu transmisiju koja je prisutna na području cijele županije i povećan broj testiranja te opterećenje zdravstvenog sustava, epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije sukladno preporuci o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2 Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo apelira na građane da ako netko od članova njihovih obitelji ima potvrđen pozitivitet na koronavirus, ostale članove obitelji koji razviju simptome odnosno bliske kontakte nije potrebno testirati na početku niti tijekom samoizolacije već je dovoljno javiti se svojem liječniku obiteljske medicine.

Stožer civilne zaštite apelira još jednom na sve sugrađane da do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne te da strogo primjenjuju socijalnu distancu održavaju higijenski standard i dezinfekciju te koriste maske za lice u skladu s preporukama.

Pridržavanje svih mjera i zdravstvenih uputa od ključne je važnosti jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti intenzitet širenje zaraze koronavirusa te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti